+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

У Солоному відкрили будинок для дітей-сиріт

У Солоному відкрили будинок для дітей-сиріт
92912 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Солоному збудували новий малий груповий будиночок для 10 дітей-сиріт. Домівку відкрили за рахунок обласного та центрального бюджетів, а ОТГ придбала меблі та необхідне обладнання для дітей.
У будинку проживатимуть п’ять хлопчиків та п’ять дівчат різного віку, від 5 до 16 років. Для них вже облаштували спальні, кухню, вітальню та місця для занять.


Малий груповий будинок – новий стандарт у вихованні дітей-сиріт. Він вніс певні корективи в роботу застарілих інтернатів. Будівництво домівки у Солоному розпочали близько двох років тому. І тепер це вже сучасна затишна оселя, яка радує маленьких жителів громади. Завдяки стильному інтер’єру та яскравим меблям, атмосфера максимально наближена до домашньої. Домівка доволі таки світла та простора.


Будинок для дітей збудували у центрі міста Солоного, недалеко від опорної школи. Завдяки дизайну будівлю видно вже здалеку. Поблизу домівки будівельники облаштували подвір’я – виклали доріжки плиткою, зробили газон та встановили дитячий майданчик з обладнанням.
Також на території будинку побудували споруду, де розташовані котельня і склади для продуктів.


Директорка закладу Ольга Полторацька розповідає, що дітки переповненні емоціями. У кожного облаштований власний куточок. Дітям є де робити уроки, гратися. Будинок має в своєму розпорядженні п’ять ноутбуків. Працівники мають намір організувати екскурсії та походи. Діти будуть займатися саморозвитком, а саме відвідувати різні гуртки та спортивні секції. Вони власноруч прибиратимуть оселю, тим самим привчаючи їх до дорослого життя. Повар навчатиме готувати їжу.


Наразі у Дніпропетровській області готують до відкриття ще 3 малих групових будинки: у Петриківці, Покрові та Раївці. До завершення підходить будівництво таких закладів у Кам’янському та Богданівці.



Послуги

© 2019 nativita

Мої відео