+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Репродуктологія Київ : Майже кожне подружжя бажає створити повноцінну сім’ю, де є батько, мати та дитина

Репродуктологія Київ : Майже кожне подружжя бажає створити повноцінну сім’ю, де є батько, мати та дитина
181246 ПЕРЕГЛЯДІВ

Однак, на жаль, не у кожної пари виходить зачати дитину. Якщо раніше ця проблема практично не вирішувалась і пара або залишалась бездітною, або усиновлювала дитину з дитячого будинку, то зараз в них є можливість звернутись до спеціалістів.

Згідно зі статистикою 2012 року, в Україні кожна п’ята пара – безплідна. Обстеження показали, що в цих парах неможливість зачати дитину на 70% пов’язана з жіночим безпліддям, та на 20% – з чоловічим. Статистика на кінець 2019 року не краща, і, якщо жіноче безпліддя знаходиться на “стабільному рівні”, то рівень чоловічого виріс до 60%.

Репродуктологія Київ : Що ж таке безпліддя?

Безпліддям вважається відсутність вагітності протягом шести місяців регулярного статевого життя. Регулярність визначається просто: не менше одного статевого акту в тиждень — так пояснює лікар-гінеколог Олена Гаврилюк. Якщо у пари активне статеве життя, вони обидва здорові, не скаржаться на самопочуття та бажають зачати дитину, але не можуть — лікар ставить діагноз безпліддя.

Як вже писали раніше, безпліддя може бути як жіночим, так і чоловічим. Тому лікарі-репродуктологи пропонують парі провести повноцінне обстеження обох партнерів, для виключення стерильності.

Жіноче безпліддя може бути з різних причин: порушення циклу овуляції, роботи ендокринної системи, запальні процеси в області малого таза (матці, трубах чи яєчниках). До речі, в результаті запальних процесів можуть з’явитись спайки, котрі не будуть давати яйцеклітині чи сперматозоїдам рухатись. В цьому випадку запліднення може взагалі не статись чи, якщо відбудеться, то буде розвинення позаматкової вагітності.

Репродуктологія Київ : Ще однією причиною безпліддя може бути несумісність партнерів

В цьому випадку в організмі жінки виробляються антитіла щодо продукту секреції чоловіка. Також проблема може бути через порушення згортання крові. В таких випадках також відбувається порушення овуляційного циклу та імплантації заплідненої яйцеклітини (вона може не закріпитись, або відшаруватись).

Чоловіче безпліддя відбувається через низьку якість продуктів секреції, в яких може не вистачати сперматозоїдів чи вони можуть бути малоактивними, а також з порушеною структурою — дефектами. Малоактивні сперматозоїди не можуть добратись до яйцеклітини вчасно, адже проходять доволі довгий шлях. Дефективні сперматозоїди — це сперматозоїди зі зламаною структурою ДНК. Такі сперматозоїди можуть досягнути яйцеклітини, запліднити її, однак існує велика ймовірність як природного, так і штучного переривання вагітності через генетичні аномалії.

Для виявлення однієї із вказаних проблем та формування індивідуального плану лікування лікар-репродуктолог запропонує парі ряд досліджень.

Для жінки це буде гінекологічний огляд, УЗД, біопсія шийки матки, різноманітні аналізи на виявлення ЗПСШ (захворювань, що передаються статевим шляхом), загальний аналіз сечі, крові, визначення рівня гормонального фону та інші.

Для чоловіка це також будуть загальні аналізи крові та на рівень гормонів. Також йому потрібно буде зробити тест на визначення зрілості сперми, спермограму, УЗД органів репродуктивної системи (мошонки, передміхурової залози).

Ще парі буде запропоновано пройти хромосомний аналіз, отримати консультацію генетика та психолога. Останній допоможе зняти напругу, нівелювати відчуття провини, налаштує пару на позитивний лад та підготує обох партнерів до майбутнього батьківства.

Репродуктологія Київ : Який же все це матиме результат?

Пара більше дізнається про власне здоров’я та сумісність. Пройде повноцінну діагностику репродуктивної системи, пролікує виявлені патології та отримає найжаданіший результат — довгоочікувану вагітність, що настане природнім шляхом або за допомогою ЕКЗ.

На сьогодні репродуктологія досягла високого рівня. Створюються нові методики діагностики, профілактики та лікування репродуктивної системи, завдяки чому багато сімей отримали можливість мати дитину.

м. Київ, Подільський район, «Паркове місто», вул. Вишгородська, 45-А/6 (5 поверх)

+38 (096) 390-84-85,  +38 (044) 338-84-85,   +38 (050) 659-94-74,  +38 (093) 929-34-44

е-mail: [email protected]

https://reproductology.com/

Теги: Гінеколог Київ,Консультація гінеколога Київ,Консультація генетика Київ,Генетик Київ,Передімплантаційна генетична діагностика Київ,Генетична діагностика Київ,Мамолог Київ,Лікар-Мамолог,Ультразвукова діагностика Київ,УЗД,ехографія Київ,Каріотип Київ,Хромосомний аналіз Київ,Репродуктолог Київ,Репродуктологія Київ,Нативита,Натівіта,Nativita

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео