+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

На Чернігівщині стартує акція "Нагодуємо птахів узимку"

На Чернігівщині стартує акція "Нагодуємо птахів узимку"
175826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зима приносить багато клопоту усім тваринам, а особливо пташкам.
Зимова підгодівля птахів має корисні наслідки для людини. Наприклад, вона дозволяє відвернути увагу птахів від видзьобування бруньок на плодових деревах. Але найголовніше, служить для приваблення пернатих у місця, де вони можуть принести велику користь у період вигодовування пташенят комахами-шкідниками.
Лиш те, що така допомога дає можливість багатьом птахам вижити, свідчить на її користь.
Підгодівлю птахів проводять у період, коли їм складно знайти звичний корм, головним чином у снігову пору і аж до появи першої зелені.
Державне агентство лісових ресурсів України ініціювало всеукраїнську акцію "Нагодуємо птахів узимку ", що розпочинається у грудні і триватиме протягом усієї зими. Чернігівське обласне управління ділового та мисливського господарства не лише підтримує цю акцію, а й звертається до місцевих органів влади з пропозицією взяти участь у спільному проведенню такого необхідного всеукраїнського заходу. Своє звернення ЧОУЛМГ також адресує мисливським господарствам усіх форм власності, щоб ті не лише долучалися до акції, а й суттєво допомогли кормами під час зимівлі .
У свою чергу, відповідальність за виготовлення годівниць для птахів лісогосподарські підприємства разом з учнівськими лісництвами, якими опікуються, беруть на себе. Також звертаються до сіл не стояти осторонь і підгодовувати птахів корнеплодами, зерном. Це спільна і благородна для всієї громадськості місія, яка буде безумовно віддячена. До речі на Чернігівщині , на одному з лісових озер Ріпкинського району виявили лебедину зграю, яка прилетіла до нас з Білорусії. Ці справді королівські і вірні птахи повинні бути під охороною всієї лісової і мисливської області. Щоб зимівля у них не стала голодною, а на весні поповнилася лебедятами, для яких Чернігівщина теж стане рідною домівкою.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео