+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Чернігівець сплатив борг по аліментах та віддав квартиру в рахунок майбутніх платежів

Чернігівець сплатив борг по аліментах та віддав квартиру в рахунок майбутніх платежів
47187 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для сумлінних батьків, які бажають своєму чадові тільки найкращого, не існує перепон на шляху економічного забезпечення дитини. Навіть розлучення не стає підставою для нехтування потребами підростаючого покоління. Якщо ж все-таки дорослі «забувають» про свої обов’язки перед малечою, державні виконавці за допомогою примусових заходів нагадують їм про виконання судових рішень щодо сплати аліментів.
Як розповіла Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), мешканець Чернігова після розлучення тривалий час ігнорував не тільки колишню дружину, а й їх спільну донечку. У зв’язку з цим містянин накопичив борг у розмірі понад 160 тисяч гривень (ця сума увібрала 100-тисячний аліментний борг, 50-тисячний штраф за несвоєчасну сплату та 10-тисячний виконавчий збір). Арешт майна та рахунків, обмеження у правах, систематичні роз’яснення з боку фахівців Новозаводського відділу державної виконавчої служби у м. Чернігові – все це отямило батька. Чоловік не тільки погасив всю суму заборгованості, а й передав донці квартиру в рахунок сплати майбутніх аліментних платежів.

Очільниця додала, що припинення права на аліменти у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно передбачає стаття 190 Сімейного кодексу України. Так, після укладання такого договору, який обов’язково засвідчується нотаріально, набувачем права власності на нерухоме майно є сама дитина або дитина і той із батьків, з ким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно. Разом з тим, важливо пам’ятати, що у разі укладення договору той із батьків, з ким проживає малеча, зобов’язується самостійно утримувати її. А батько, який передав у власність майно, не звільняється від обов’язку брати участь у додаткових витратах на дитину.


Послуги

© 2019 nativita

Мої відео