+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Звернення до ветеранів АТО/ООС та волонтерів

Звернення до ветеранів АТО/ООС та волонтерів
23272 ПЕРЕГЛЯДІВ

Побратими та посестри! Ми з вами невпинно наближаємося до місцевих виборів. Хтось планує піти кандидатом в мери, хтось – кандидатом в депутати, а хтось буде працювати в одному з передвиборчих штабів. Такий вибір – конституційне право кожного, і ми не маємо права впливати на цей вибір. Скоріш за все, більшість ветеранів та волонтерів розійдуться по різним партійним штабам – «ЄС», «Батьківщини», «Голосу», «Пропозиції» тощо.

Проте є одне побажання для всіх нас. Давайте на час виборчої кампанії домовимось не використовувати в політичних цілях партій військову форму, нагороди чи розказувати про свій досвід в ЗСУ/Нацгвардії/добробатах або про свої волонтерські досягнення. Так, це був певний період в нашому з вами житті. Але ж наразі ми вже всі цивільні люди і кожен вже має свою історію. Хтось фахівець, підприємець, фрилансер, пенсіонер, безробітний… Тому використання в політичних цілях якоїсь з партій нашого минулого – нехай навіть героїчного та славетного – буде звичайною маніпуляцією.

Ми не зможемо йти всі в одній партійній колоні з причин особистого вподобання кожного, якби нам цього не хотілося. Нас вже розтягують по різних партійних «хатинках». Взяти участь в офіційних урочистостях на кшталт Дня захисника України по всій формі – так, це святе. Але тільки не для рекламних буклетів партій. Ми добре пам’ятаємо, хто і як балотувався в 2014-му, 2015-му, 2019 рр у військовій формі і що з цього вийшло.

Завдання місцевих виборів – привести до керівництва територіальними громадами досвідчених та авторитетних громадян. Якщо ти спеціаліст чи експерт в якійсь сфері життя – то рекламуй цей свій досвід. А ось козиряти своїм військовим чи волонтерським минулим, на мій погляд, це зайве. Вибори закінчаться, а втрачати свої людські відносини між собою та чубитися з-за якихось партійних вподобаннях не варто.

Якщо хтось має іншу точку зору – аргументуйте, я теж можу помилятися. Звісно, що моє звернення немає жодного стосунку до військових, хто зараз на контракті, але має бажання балотуватися до місцевої ради.

З повагою,
майор ЗСУ запасу, ветеран АТО
Сергій Цигіпа,
м.Дніпро

Теги: звернення,місцеві вибори,волонтери,АТО,ООС,учасники

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео