+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

В Україні ліквідують виправні центри і такий вид покарання як «обмеження волі»

В Україні ліквідують виправні центри і такий вид покарання як «обмеження волі»
79906 ПЕРЕГЛЯДІВ

Першим під реформу пенітенціарної системи на Дніпропетровщині потрапив Ігренський виправний центр №133. Частину засуджених, кого за законом не можна відпустити достроково, переведуть до Широківського виправного центру №75, де вже готуються до поповнення.

Засуджені ШВЦ №75 через журналістів запрошували до себе міністра юстиції України Дениса Малюська. Хотіли показати гарні побутові умови та водночас поскаржитися на безробіття. У цьому виправному центрі багато засуджених, які хочуть працювати, але роботи на всіх не вистачає.

«Ми будемо збільшувати зайнятість людей, щоб і вони могли заробляти, і щоб могли за рахунок цього відшкодовувати шкоду, яку завдали своїми злочинами. Також це часткове поповнення спецфондів, за рахунок яких ми можемо поліпшувати умови їхнього перебування, — заявив міністр юстиції Денис Малюська. — Проте щодо виправних центрів це не довгострокова ідея, бо ми вже подали законопроєкт, відповідно до якого виправні центри будуть закриті. Ми не бачимо сенсу в їхньому існуванні, і взагалі в існуванні такого виду покарання, як обмеження волі».

На думку міністра, виправні центри будували переважно в сільськогосподарських районах, де було потрібно багато робочої сили. Зараз ситуація змінилась кардинально: використовується дорога техніка і потрібні вузькоспеціалізовані професії. Звідси й безробіття у виправних центрах.

За словами Дениса Малюськи, у майбутньому в Україні залишаться лише колонії для тих, хто вчинив тяжкі злочини. А обмеження волі замінять пробаційним наглядом та громадськими роботами. Людина, яка вчинила не тяжкий злочин, буде жити вдома, тож зможе працювати, навчатися і за потреби проходити лікування. Але водночас за нею прискіпливо слідкуватимуть співробітники органу пробації.

Денис Малюська відповів засудженим, що відвідує переважно проблемні колонії та СІЗО, тож до «Широківського виправного центру №75» не збирається. А про гарні побутові умови в цьому закладі добре знає, бо бачив чимало світлин у соцмережах.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео