+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Україні важливо наладити стосунки з усіма партнерами. Чому надіслати допомогу Туреччині — чудовий дипломатичний крок?

Україні важливо наладити стосунки з усіма партнерами. Чому надіслати допомогу Туреччині — чудовий дипломатичний крок?
333756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Захід та інші країни-партнерки об'єднались, щоб разом перемогти одного ворога в лиці росії.

Але Україна знаходиться в такій ситуації, що від допомоги партнерів залежатиме її майбутнє. В свою чергу державі потрібно шукати партнерів серед усіх можливих варіантів, ось чому так важливо зберігати хороші дипломатичні стосунки з іншими державами.

Андрій Мельник — колишній посол Німеччини, який дуже запам'ятався суспільству.

Його постійна присутність в німецьких ЗМІ та вплив на громадські настрої важко переоцінити. Мельник був один з тих, хто дозволяв собі різко висловлюватись про німецьку владу. Для однієї частини німецького суспільства Андрій Мельник був голосом України, який закликав радикально відповісти ворогові. Для інших він був людиною, яку краще відправити додому через неналежні для посла висловлювання.

Журналісти програми Tagesschau першого каналу німецького суспільно-правового телебачення вважали, що "без його зусиль, без його присутності в ЗМІ та суспільного тиску, наприклад, здійснювати постачання зброї з Німеччини було б ще складніше"

Але виправдовувати свої прямі образи словами "я просто роблю мою роботу" не вірний дипломатичний шлях для побудування міцних стосунків з країнами-партнерками.

Мова йде про його неодноразове звинувачення ексканцлерки Анґели Меркель (Angela Merkel) та колишнього міністра закордонних справ, а нині президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра (Frank-Walter Steinmeier). За словами Андрія Мельника, саме вони своєю політикою умиротворення щодо Москви уможливили напад Росії на Україну.

Також скандальна ситуація з колишнім послом, коли він заявив, що глава німецького уряду "вдає із себе ображеного", тому що Олаф Шольц виявив своє небажання відвідати Україну, не грає на руку Україні. Така поведінка на політичній арені лише шкодить національній безпеці. Нагадаємо, що Андрій Мельник використав ідіоматичний вираз, який у дослівному перекладі українською звучить як "грати в ображену ліверну ковбасу"

Остання заява колишнього посла, яка викликала обурливий настрій серед німців була про відправку підводних човнів до України.

"Німеччина (ThyssenKrupp) виробляє одні з кращих у світі підводних човнів HDW Class 212A. Бундесвер має 6 таких підводних човнів. Чому б не відправити в Україну? Тоді ми вигнали б російський флот з Чорного моря", — написав на своїй офіційній сторінці в Twitter Андрій Мельник.

Німецький уряд було складно вмовити надіслати до України танки, для цього Олаф Шольц заявив, що Берлін передасть Україні танки Leopard 2, якщо США ухвалять рішення про постачання Києву танків Abrams. Але Мельник вважає, що доречно закликати партнерів до надпотужної підтримки.

Наразі посаду посла в Берліні займає Олексій Макеєв. "Німецький народ так сильно підтримує Україну, що я впевнений, що разом із Німеччиною та всіма іншими європейськими партнерами ми виграємо війну", — сказав Макеєв німецькій газеті Bild. І це приклад правильної комунікації з країнами-партнерками.

Щодо трагічної ситуації із землетрусом в Туреччині, Україна пішла правильним шляхом. "Ми підтримуємо людей Туреччини у цей важкий час. Ми готові надати необхідну допомогу для подолання наслідків стихії", — написав на своїй сторінці в Twitter Володимир Зеленський.

"Україна готова направити до Туреччини велику групу рятувальників для надання допомоги в реагуванні на кризу. Ми тісно співпрацюємо з турецькою стороною для координації їхнього розгортання", — зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Образ дружньої країни, яка підтримає в тяжку хвилину підштовхне інші країни до закріплення міжнародних відносин з Україною. Не дивлячись на те, що південний сусід України відмовляється вводити санкції проти росії та тільки нарощує співробітництво з агресором, український уряд готовий надіслати допомогу Туреччині в тяжкі часи.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський наказав надати гуманітарну допомогу Туреччині, а відповідний указ вже розмістили на сайті президента.

Теги: Туреччина,Німеччина,Олаф Шольц, Володимир Зеленський, Президент України,Андрій Мельник,Анґела Меркель

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео