+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Останній тур Елтона Джона – чому його можна назвати одним із найцікавіших в історії

Останній тур Елтона Джона – чому його можна назвати одним із найцікавіших в історії
324199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Елтон Джон є знаковою особистістю у музичній сфері. Співак та композитор, що протягом всієї кар'єри зміг триматися на хвилі популярності, використовуючи свої знання і уміння – він справді став легендою. Але окрім успішної музичної кар'єри, він є ще й справжньою ЛГБТ-іконою, що не приховує, того що є бісексуалом та має вже 30 років чоловіка у якості партнера. Музикантові вже 75, і за близько 60 років музичної творчості він встиг вплинути на величезну кількість музикантів та фактично стати класиком у жанрі софт-рок. У 2018 році він розпочав свій останній тур, що триває вже п’ятий рік. І цей тур є справді цікавим, адже його визнано найкасовішим у світі.

Сер Елтон Джон – так його знає більшість. І така приставка до імені існує не даремно, адже він є лицарем королеви Єлизавети, отримавши цей титул за внесок у благодійність. Але в дитинстві це був звичайний хлопчина, що обожнював музику. Його виховувала здебільшого мати, батько майже не брав участь у розвитку сина. Але це не завадило йому ще в 4 роки почати грати на фортепіано та у віці 11-и років навіть виграти стипендію Королівської Консерваторії. Саме там після цього він і навчався. А ще в 1960 році він створив свою першу групу, з якою гастролював. Пізніше нарешті була записана й перша композиція, а хлопець взяв псевдонім, за яким його наразі всі й знають. У 70-х його розвиток як музиканта став стрімкішим, альбоми почали набрати популярність. У 1973 чоловік навіть створив власний лейбл, який існує й до цього часу. І чим далі йшла творчість Елтона Джона, тим більш популярним він ставав.

Це, наприклад, дозволило у 1988 році виставити на продаж понад 2000 предметів пов'язаних з ним. Таким чином він попрощався зі своїм ексцентричним минулим. А вже в 90-х він почав активно працювати у сфері благодійності. Наприклад, разом з Майклом Джексоном він допомагав хлопчикові, що мав синдром набутого імунодефіциту (СНІД). Пізніше Елтон Джон навіть створив організацію, що мала допомагати людям з цією хворобою. Так само в 90-і його було відзначено зіркою на Алеї Слави. І насправді саме класичний образ кінця 90-х і початку 2000-х і є тим найвизначнішим зовнішнім виглядом артиста, який ми всі знаємо. 

Цікаво те, що далеко не всі пісні виконавця набирали популярність одразу після виходу. Так, наприклад “Are You Ready For Love” було випущено ще в кінці 70-х, але лише коли її перевипустили у 2003 вона отримала свою заслужену популярність. Окрім цього, саме тоді дуже активно почали використовувати пісні музиканта в якості саундтреків до фільмів, хоча це відбувалося і раніше, просто не так активно. До речі, бував музикант і в Україні, адже у 2007 році він давав безкоштовний благодійний концерт, а у 2012 році в рамках подій, що були присвячені боротьбі зі СНІДом, він давав концерт разом з Queen, зібравши понад мільйон гривень для боротьби з цією хворобою. Рівень популярності та успішності артиста навіть дав натхнення до того, щоб була знята біографічна драма про його життя. Частіше за все подібні фільми знімають про виконавців, які хоч і є легендарними, але померли. Та це не той випадок. Саме за цей фільм, до речі, чоловік отримав Оскар за пісню, що звучала у картині. 

Елтон Джон є артистом з одними з найбільших статків. І це не дивно, адже маючи 33 студійні альбоми, він є єдиним британським музикантом, що 6 десятиліть підряд займав перші місця у чартах. Але будучи в музиці 60 років, чоловік розумів, що колись творчу діяльність доведеться закінчувати. І у 2018 році було оголошено про останній прощальний тур співака. Він відіграв вже понад 270 концертів. А у 2023 році заплановано ще 55. І якщо раніше рекордсменом був Ед Ширан, що за своє турне зібрав 776 мільйонів доларів, то легендарний виконавець вже його перевершив. Так, тур ще не підійшов до свого завершення, але він вже зібрав 817 мільйонів доларів. І це вивело його на перший рядок серед рекордсменів за прибутками, заробленими під час турів. Не завадило стати цьому туру найкасовішим в світі ні те, що він розпочався пізніше запланованого, ні пандемія Covid. А фінальна сума тільки зростатиме, адже ще залишилося понад півсотні концертів. 

Це дійсно вражаючі результати, але вони не дивують. Елтон Джон є легендою. Люди, що люблять чого музику, дійсно готові віддати досить великі кошти за те, щоб востаннє побачити його на сцені. І, можливо, до кінця своєї концертної діяльності він зможе поставити небачений рекорд та заробити мільярд доларів. Що ж, буде дуже цікаво дізнатися, скільки ж в результаті коштів принесе цей тур виконавця.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео