+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

"Care in action" – турбота в дії

"Care in action" – турбота в дії
432220 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проблема дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування, стояла гостро в нашій країні досить давно. І хоч зараз існує багато ініціатив та організацій, що працюють із ними, навіть тепер ця ситуація не надто краще. А ще кілька десятків років тому про сиріт взагалі майже ніхто не піклувався. Перебуваючи у дитячих будинках, вони майже не отримували ніякої допомоги та підтримки, в них не було нормальних можливостей для розвитку, а відтак, виходячи із інституційних установ, вони не розуміли, як жити далі. Інтернати повинні допомагати дітям формувати життєву стійкість та в результаті жити продуктивним незалежним життям. Але реалії такі, що це маломожливо, адже ці заклади часто мають недостатню кількість персоналу для того, щоб забезпечити піклуванням досить велику кількість дітей. Тому після повноліття діти, які так і не знайшли прийомну родину чи опікунів, мають чималу кількість психологічних травм та непристосованість до життя. Саме тому організація "Care in action" вирішила допомагати, щоб діти-сироти, вразливі діти та діти з сімей в кризі могли у майбутньому стати успішними щасливими людьми.

Ця організація заснована ще в 1998 році, а перші ініціативи розпочалися у 1997. Причому на відміну від великої кількості інших фундацій, ця була заснована у Німеччині. Так, засновник вирішив допомагати спочатку гуманітарними проєктами, що зачіпали крім України ще Чорногорію та Албанію. А після завершення додаткових проєктів у цих двох країнах, організація зосередилася саме на Україні. Благодійна діяльність, така як гуманітарна допомога, капітальні ремонти та умебльовування кімнат – ще тоді, на початку, саме цим займалися працівники та волонтери. Але потім стало зрозуміло,  що потрібна не тільки така підтримка, а і зміни у системі опіки над дітьми, перехід саме до сімейних моделей. І саме у праці задля пройшло 14 років. Вже прийшло нове покоління волонтерів та освіченої молоді. І тому у 2011 році дочірню організацію з такою ж назвою було засновано в Україні, у місті Львів. Тепер допомога стала ще більш активною та такою, що відповідала нагальним потребам дітей.

У цій організації переконані, що вразливі категорії дітей мають отримувати підтримку, якої вони потребують. Адже саме так можна досягти їхнього благополуччя, розвитку потенціалу, талантів та навичок, а також максимізації їх успіху. Місією організації є залучати людей та надавати послуги, створюючи можливості допомоги дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування. Тут прагнуть допомогти вразливим дітям подолати травму, отримати необхідні знання та інтегруватися у суспільство. Адже саме так можна самовизначитися для успішного життя у майбутньому. Дитина тут в центрі всього. Це й допомагає творити значні стабільні зміни у житті дітей .

Тут знають, що лише 10% дітей, що перебували у закладах інституційного догляду, можуть успішно та вдало інтегруватися у суспільстві. Але якщо давати їм можливість та умови для належного соціального розвитку і підтримувати їх у починаннях – все це може змінитися. Тому у цій організації надають послуги та втілюють програми, що формують життєву стійкість таких дітей. На будь-якому етапі життя за допомогою комплексного підходу надається необхідна підтримка. Таким чином діти стають самостійними та долають труднощі. Тут допомагають із навчанням, підопічні проходять різні програми для розвитку навичок та тренінги. А на сайті організації можна навіть знайти історії дітей, яким була надана допомога. Наприклад, про дівчину, яка виховувалася у родині, де батько був справжнім тираном, через що вона втратила і матір. Дівчина опинилася в інтернаті разом зі своїми братами та сестрами. І завжди маючи любов до танців, вона мріяла стати хореографом, хоч можливості для розвитку не було. Організація змогла допомогти дівчині та її сестрам та братам, адже ще коли її мама була жива – вони почали їм допомагати. А коли старша сестра дівчини разом з чоловіком вирішила забрати всіх молодших до себе – тут допомогли і з цим. Так, була надана підтримка у розширенні будинку, забезпеченні меблями та іншими необхідними речами. Навіть коли соціальні служби приїхали для перевірки можливості отримання опіки – засновник та спонсори були присутні там. Саме з їх допомогою діти можуть отримувати омріяну освіту, а Василина, чия історія це і є – змогла вступити на хореографа. Організація та її спонсори напряму підтримують її родину, таким чином втілюючи мрії та надії дітей на майбутнє.

Окрім прямої допомоги дітям, підтримують тут і батьків, вихователів, прийомних батьків та соціальних працівників. Саме від них залежить те, чи буде забезпечена дитина опікою та необхідним середовищем для розвитку. Для них тут проводять тренінги та навчання, випускають журнал "Батьківство в дії", проводять різноманітні навчальні програми у партнерстві з Міжнародним центром розвитку та лідерства. Окрім цього проводяться сімейні табори та події, наповнені приємними емоціями, розвагами та сюрпризами. Підтримують тут і адресно родини, що взяли під свою опіку дітей.

Але крім цього зараз допомагають тут і людям, що постраждали від війни. Діти-біженці, які нерідко зі своїми родичами тікають у віддалені містечка, часто там не мають майже нічого. Тому організація допомагає у забезпеченні їх прихистком, місцем для ночівлі та базовими потребами. Окрім цього тут надають і психологічну допомогу дітям та сім'ям. На волонтерській основі у фонді підтримують всіх тих, хто цього потребує, забезпечуючи їх усім необхідним для життя та навчання.

Але для всієї цієї неймовірно важливої діяльності потрібна допомога благодійників. Кожен проєкт, кожен тренінг та кожна адресна допомога – це кошти. Тому дуже важливо підтримувати пожертвами "Care in action", щоб вони і надалі могли продовжувати цю діяльність. В організації турбуються не на словах, а у дії. І ми так само можемо допомогти їм у цьому.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео