+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Примушував цивільних збирати тіла вбитих окупантами у Лимані - колишньому поліцейському заочно повідомлено про підозру

Примушував цивільних збирати тіла вбитих окупантами у Лимані - колишньому поліцейському заочно повідомлено про підозру
412779 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому дільничному інспектору патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ управління патрульної поліції в Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах збройного конфлікту (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з квітня по липень 2022 року підозрюваний, перебуваючи в окупованому російськими загарбниками м. Лимані, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України, добровільно погодився на співпрацю з ворогом та обійняв псевдопосаду у так званій «народній міліції ДНР».

За вказівками загарбників правопорушник доставляв затриманих та заарештованих цивільних осіб, в тому числі із приміщення захопленої будівлі ВП № 3 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області, до місць примусових робіт. Вказані громадяни займались збором тіл загиблих військових та мирних мешканців на території міста.

Досудове розслідування здійснюється слідчими першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Краматорську) ТУ ДБР.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк  п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео