+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Виставка поштової листівки

Виставка поштової листівки
160129 ПЕРЕГЛЯДІВ

01 – 31 березня 2022 р.

Відкриття – 1 березня о 18:00

 

Місце проведення: І та ІІ поверхи будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. тел. 0974251266).         

Автор проекту: Світлана Долеско, громадська діячка, мистецтвознавець.                                                                                                                                                                                                                                                                                 Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

 

            Вперше в Україні буде представлено понад 500 поштових листівок кінця ХІХ – початку 90-х рр. ХХ століття, особливістю яких є унікальні підписи. Бо саме в них живе історія кожної родини та навіть країни. Тож, давайте продовжувати її та наповнювати новими сторінками! Приходьте на Виставку поштової листівки, давайте разом відновимо традицію листування!

 

Ви побачите на виставці:

- рідкісні листівки кінця ХІХ – першої третини ХХ століття з приватної колекції Володимира Козюка – художника, фотографа, колекціонера, краєзнавця, мецената, Народного художника України;

- родинну колекцію листівок ХХ століття Лади Лузіної – письменниці, журналістки, колекціонерки;

- поштові листівки різних періодів зі збірки Валерія Лейка – історика, педагога, засновника Музею дитинства (м. Харків);

- колекцію поштових листівок ІІ половини ХХ століття з фондів Центру Української Культури та Мистецтва.

 

А також, з 1 по 31 березня 2022  року ви зможете:

-         побувати на екскурсії Виставкою поштової листівки;

-         взяти участь в майстер-класах зі створення й художнього підписування листівок;

-         відправити вітальну поштову листівку до Міжнародного жіночого дня, Шевченківських днів, Міжнародного дня щастя та інших святкових подій;

-         зустрітися з неймовірно цікавими особистостями – колекціонерами-учасниками виставки;

-         долучитись до флешмобів #Моялистівка та #Надсилаюлистівкувмайбутнє;

-         взяти участь в активностях «Приймемо листівку в добрі руки» та « Знайомство з смс минулого століття».

 

 

 

До речі, наш проект невипадково відбудеться саме в березні. Адже щороку 25 березня відзначається Всесвітній день поштової листівки. А «народилась» вона понад 200 років тому, і в кожній країні має своє неповторне «обличчя».

 

З плином десятиліть та навіть століть листівки вже стали історією. Причому, не лише родин, а й всієї країни! Якщо відкрити альбом чи коробку зі старенькими поштовими листівками – можна дізнатись про настрій в суспільстві, працю й відпочинок, побут, доходи й витрати. А, найголовніше, про мрії й сподівання кожної людини, яка підписувала листівку. Тому що ми бажаємо іншим те, чого прагнемо самі!

 

Тож ми, організатори першої в Україні такого формату Виставки поштової листівки, поділимося з вами унікальними фактами, життєвими історіями, які ми разом із нашими друзями-колекціонерами віднайшли в поштових листівках кінця ХІХ – 90-х років ХХ століття. І будемо щасливими, якщо й ви будете дбайливо берегти листівки, які ще отримували ваші бабусі з дідусями, батьки та продовжувати цю родинну традицію. Бо вони такі ж цінні, як і родинні фото!

 

Більш детальна інформація про Виставку поштової листівки та участь в заходах – на нашому сайті www.dolesko.com, або за тел. 0974251266 (Ольга Музиченко, заступник директора Центру Української Культури та Мистецтва).

 

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – Нд. – 10:00 – 18:00.

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

 

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: тел. 0974251266, 0979822783 або по е-mail: [email protected].

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео