+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Реєстрація народження дитини, яка народилася за кордоном

Реєстрація народження дитини, яка народилася за кордоном
212202 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" державну реєстрацію актів цивільного стану громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном, проводять дипломатичні представництва і консульські установи України.
Реєстрація народження дитини провадиться консулом з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові.
"Реєстрація народження дитини провадиться за місцем народження або за місцем проживання її батьків або одного з них за їх письмовою заявою, а в разі хвороби, смерті батьків або з інших причин неможливості зареєструвати народження - за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, у якому народилася дитина або в якому на цей час вона перебуває", - зазначає Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).
Якщо реєстрація народження дитини провадиться за місцем проживання батьків чи одного з них, то місцем народження дитини в записі акта про народження, за письмовим бажанням батьків або одного з них, може бути зазначено фактичне місце народження дитини, яке підтверджується документом, що посвідчує факт її народження або місце проживання батьків.
До слова: реєстрація народження, смерті, а також видача первинних свідоцтв про реєстрацію цих актів цивільного стану провадиться без стягнення консульського збору.
При відсутності підстав для державної реєстрації народження, а саме при неможливості надати медичне свідоцтво про народження, державна реєстрація народження проводиться на підставі рішення суду про встановлення факту народження даною жінкою.
Звертаємо увагу, що часто до відділу ДРАЦС звертаються вже з свідоцтвом про народження, виданим компетентним органом тієї країни, де дитина народилась, з проханням повторно зареєструвати народження на території України. В таких випадках роз’яснюємо, що реєстрація народження здійснюється тільки один раз. А документ про народження дитини, виданий державою, де дитина народилась, відповідно до статті 13 Закону України «Про міжнародне приватне право», визнається дійсним в Україні в разі його легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України. Крім того слід пам`ятати, що для використання такого документу на території України, крім його легалізації, необхідно мати переклад свідоцтва про народження на українську мову, нотаріально посвідчений.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео