+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

АНОНС: Україна зазнає тиску від втручання тютюнової індустрії – дані Глобального індексу втручання

АНОНС: Україна зазнає тиску від втручання тютюнової індустрії – дані Глобального індексу втручання
3504 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер, 11 листопада о 10:30 в інформаційній агенції «Укрінформ» відбудеться презентація третього Глобального індексу втручання тютюнової індустрії в політику охорони здоров’я в Україні. Під час пресконференції  оголосять місце України в рейтингу з 80 країн  за Індексом втручання та лобізму тютюнової індустрії та обговорять рекомендації щодо протидії тиску тютюнового бізнесу на нашу державу.

 

Учасники пресконференції розкажуть про те, як тютюнова індустрія знаходила можливості затримувати, перешкоджати та дискредитувати нові законодавчі ініціативи у сфері контролю над тютюном. Ми також назвемо імена лобістів у Парламенті, які діяли в інтересах тютюнової індустрії. 

 

Третій звіт про Індекс втручання тютюнової індустрії в Україні, ґрунтується на даних, зібраних за період від 1 січня 2020 року до 31 березня 2021 року та підготовлений організаціями громадянського суспільства, оцінює, як українська влада реагує на тактику втручання тютюнової промисловості, використовуючи або уникаючи застосування Статті 5.3 РКБТ ВООЗ та її Керівних принципів.

 

Запрошені спікери:

 

·      Роман Лозинський – народний депутат України;

·      Дмитро Купира – виконавчий директор ГО «Життя»;

·      Сергій Миткалик – виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб»;

·      Отто Стойка – лікар-методист Центру громадського здоров’я МОЗ України

 

Адреса: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького 8/16, ІА «Укрінформ»

 

Довідкова інформація: Глобальний індекс втручання тютюнової індустрії був вперше запроваджений Альянсом Південно-Східній Азії з боротьби проти тютюну (South-East Asia Tobacco Control Alliance) як регіональний звіт за підтримки проєкту «Зупинимо тютюнові організації та вироби» Благодійного Фонду Блумберга та є частиною глобальної публікації Всесвітнього центру ефективного управління контролем над тютюном (Global Centre for Good Governance in Tobacco Control) у Школі глобальних досліджень Університету Таммасат.

 

Для контактної інформації: Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя», 063 344 12 69, [email protected]

 

Теги: #TobaccoIndustryInterference, #COVID19

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео