+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Репродуктолог Київ: Лайфхаки для матусь

Репродуктолог Київ: Лайфхаки для матусь
181097 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поява маленького дива змінює ритм життя кожної жінки. Часом ти почуваєшся восьминіжкою, намагаючись впоратися з усіма справами одночасно! 

Тому сьогодні ми підібрали для Вас найкорисніші лайфхаки, які допоможуть організувати важкі будні матусь новонароджених. 

Якщо не можете ніяк укласти спати дитину, скористайтесь олією лаванди. Для цього в пляшку з водою додайте кілька крапель цього заспокійливого еліксиру та розпорошіть його по кімнаті. Також дітки добре засинають під шум вітру, дощу чи моря. Просто увімкніть аудіозапис із цими звуками природи. 

А найкраще малюки сплять на свіжому повітрі, тому протягом дня завжди виходьте на прогулянку. Так і дитина спить і Ви зможете  відпочити. А якщо немає можливості вийти на вулицю, малюки до трьох місяців можуть спокійно спати на балконі у колисці або колясці. Поки Ви будете зайняті домашніми справами, Ваше чудо виспиться. Головне дотримуватися правил безпеки - дитина не повинна перебувати на сонці або на протязі. 

По можливості спіть разом з малюком протягом дня. Вам потрібні сили, а повноцінно спати вночі по 8 годин зараз неможливо. Тому загальна кількість сну на добу має бути не менше ніж 8 - 9 годин. 

Не біжіть відразу ж до дитини, якщо вона просто повертається уві сні. Особливо вночі. Зачекайте п'ять хвилин. Можливо йому просто щось сниться, а Ви його будите. Річ у тім, що є немовлята, які спокійно сплять протягом ночі й абсолютно не потребують їжі в цей час доби. 

Знаю, що сповивати дітей вже не модно. Але в перші місяці від народження дітки часто уві сні здригаються і при цьому мимоволі будять себе. З цією метою наші мами та бабусі нас і сповивали. До того ж у животі у мами дитина перебуває в тісноті і їй так затишно. Ось чому діткам комфортно спати загорнутими у пелюшку. 

Найчастіше малюкам дуже не подобається процес стрижки нігтів. Тому неприємну процедуру краще провести під час сну. 

Купуйте лише необхідні речі. Знаю це почуття, коли для свого улюбленого скарбу хочеться купити все й одразу. Але повірте, дітки ростуть дуже швидко і часто буває, що багато речей так жодного разу і не одягалися. 

Багато необхідних речей та аксесуарів можна брати на прокат. Ходунки, стрибунки, манежі та багато іншого. Вартість цих предметів чимала, а користуватись ними Ви будете не так довго. В інтернеті можна знайти компанії, які надають послуги прокату дитячих товарів. У той період коли дитина починає повзати, замість манежу можна придбати надувний басейн. Він просторіший і дешевший у кілька разів. 

Для економії часу на приготування їжі використовуйте заморожені напівфабрикати з овочів та фруктів. Заготівлі можна зробити самостійно або купити вже готові. До речі, здорову їжу набагато легше приготувати, аніж, наприклад, витрачати час на приготування засмажки для супу. До того ж корисно і для здоров'я, і для фігури. 

Тримайте завжди в морозилці один зефір на випадок забитих місць. Він не тане і не розтікається, тому його зручно використати. 

2 столові ложки перекису водню, 1 столова ложка миючого засобу для посуду та 1 столова ложка харчової соди. Така суміш допоможе позбавитися плям на дитячому одязі. 

Час годування груддю проводьте з користю для себе. Можна читати книгу, подивитися цікаве відео та зробити багато іншого. У цьому також допоможе Вам слінг. 

Хоча б раз на тиждень знаходите час для себе. Зробіть манікюр, стрижку, пройдіться магазинами або просто прогуляйтеся парком з подругою. При цьому приймайте підтримку та допомогу своїх близьких у догляді за малюком. 

І пам'ятайте, ідеальних мам не буває! Все встигнути й переробити неможливо та й не потрібно. Головне любите себе та свою сім'ю. 

Теги: Репродуктологія Київ

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео