+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Репродуктолог Київ: Щитоподібна залоза

Репродуктолог Київ: Щитоподібна залоза
160457 ПЕРЕГЛЯДІВ

У нашому організмі знаходиться один невеликий орган, схожий на метелика.  

Це - щитоподібна залоза. Вона відповідає за досить велику кількість важливих процесів у нашому організмі. Тому коли відбувається збій у її роботі, виникає ланцюгова реакція, яка зачіплює кожну систему.  

 За статистикою жінки страждають від порушень у щитівці у 8 разів частіше, ніж чоловіки. Наше довкілля, екологія та харчування мають великий вплив на здоров'я цього ендокринного органу. Хоча найчастіше проблеми передаються у спадок. Але найголовніше, що багато людей не знають про проблеми своєї щитівки та займаються лікуванням інших захворювань, які тісно пов'язані з нею.  

 Почнемо послідовно. ТТГ (тиреотропний гормон) - один із гормонів, який виробляється гіпофізом у мозку, штовхає щитівку на вироблення тироксину. При збоях в імунній системі щитоподібна залоза починає продукувати проти себе антитіла - цей стан називається аутоімунний тиреоїдит. Він може призвести до підвищеного вироблення тироксину (гіпертиреоз) або до зниженої (гіпотиреоз).  

Якщо тироксину багато, то людина стає дратівливою, неспокійною, волосся і нігті стають ламкі, а шкіра суха. Людина страждає від безсоння, гіпертонії, прискореного пульсу, тремтіння рук, підвищеної пітливості. Незважаючи на хороший апетит, людина втрачає вагу і часто пітніє.  

 Якщо навпаки, тироксину мало, це призводить до апатії чи навіть депресії, постійної сонливості чи лінощів. Прибавка у вазі, яка не знижується від жодних фізичних вправ і при цьому людина мало їсть. Відчуває підвищену чутливість до холоду.  

Чимало важливо, що і те, і інше співвідношення призводить до порушень менструального циклу. А це може призвести до аменореї та відповідно до безпліддя. Тому для кожного репродуктолога важливо обстежити кожну пару і визначити якість роботи та стан щитоподібної залози. Багато пар навіть не підозрюють про те, що причиною безпліддя є щитоподібна залоза.  

Теж стосується і вагітних. По-перше, через активне вироблення антитіл відбувається тромбоутворення. Тромби закорковують судини плаценти, що призводить до кисневого голодування малюка і надалі до затримки розвитку.  

 По-друге, при низькому виробленні гормонів щитоподібної залози, вагітна жінка використовує на свою користь гормони щитівка плода. А це призводить до її виснаження та розвитку недостатності вироблення гормонів у малюка. Також дуже часто пацієнтки з порушенням у роботі щитоподібної залози мають проблеми невиношування вагітності.  

 Тому для вагітних також важливою є підтримка щитівки. Також доведено взаємозв'язок між вмістом тироксину та станом молочних залоз у жінки. Наявність мастопатії може говорити про проблеми щитівки.  

 Отже, можна сказати, що цей маленький орган грає величезну роль в нашому житті. Тому важливо вчасно виявити проблеми з нею та відкоригувати її роботу. Для цього визначається рівень гормонів та антитіл у крові, а також проходять УЗД дослідження. У тих випадках, якщо рівень гормонів у нормі, аутоімунний тиреоїдит можна спостерігати в ендокринолога та раз на рік перевіряти ці показники.

Теги: Репродуктологія Київ

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео