+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Особливості присвоєння адрес об’єктам будівництва та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Особливості присвоєння адрес об’єктам будівництва та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва
44415 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перш за все, необхідно знати до кого звертатися для того, щоб присвоїти адресу. Отже, уповноваженими органами з присвоєння адрес є:
виконавчий орган сільської, селищної, міської ради - у разі, якщо об’єкт
знаходиться у межах території, на яку поширюються повноваження сільської,
селищної, міської ради;
місцева державна адміністрація - у разі, якщо об’єкт знаходиться у межах
території, на яку не поширюються повноваження сільської, селищної, міської
ради, а також у разі неприйняття органом з присвоєння адреси рішення про
присвоєння, зміну, коригування, анулювання адреси.
У містах з районним поділом за рішенням міських рад повноваження можуть делегуватися
виконавчим органам районних в місті рад.
За рішенням Київської міської ради повноваження можуть делегуватися органам, визначеним Законом України "Про столицю України - місто-герой Київ".
Орган з присвоєння адреси протягом п’яти робочих днів з дня отримання повідомлення про необхідність присвоєння адреси об’єкту нового будівництва: приймає рішення про присвоєння адреси, що повинно містити відомості про ідентифікатор об’єкта будівництва;
оприлюднює рішення про присвоєння адреси на своєму офіційному веб-сайті (у разі наявності);
вносить інформацію про присвоєння адреси (у тому числі копію рішення про присвоєння адреси) до Реєстру будівельної діяльності.
Адреса присвоюється об’єктам будівництва, будинкам, будівлям, спорудам, квартирам, гаражним боксам, машиномісцям, іншим житловим та нежитловим приміщенням, які є самостійними об’єктами нерухомого майна.
Адреса не присвоюється: тимчасовим спорудам; будівлям та спорудам, що є приналежністю відповідної будівлі або споруди або їх складовою частиною;  іншим об’єктам нерухомого майна, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України в Порядку присвоєння адрес об’єктів нерухомого майна, а це: земельні ділянки, автомобільні дороги (крім вулиць і доріг населених пунктів, залізниці, злітно-посадкові смуги, мости, естакади, тунелі та метро, порти, канали, греблі та інші водні споруди, магістральні трубопроводи, комунікації та лінії електропередачі, місцеві трубопроводи та комунікації.
Єдину процедуру присвоєння, зміни, коригування адрес
об’єктів будівництва, будинків, будівель, споруд, окремих частин об’єкта, які є
самостійними об’єктами права на нерухоме майно (квартир, гаражних боксів), встановлено Порядком присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам
нерухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від
07 липня 2021 року № 690, що набрав чинності з 10 липня 2021 року.
Необхідно звернути увагу на важливий момент, що адреса вважається присвоєною з дня внесення до Реєстру будівельної діяльності інформації про її присвоєння.
Реєстр будівельної діяльності входить до складу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
Також нововведенням є те, що при поданні заявником технічного паспорта на об’єкт нерухомого майна чи об’єкт незавершеного будівництва для державної реєстрації речових прав державний реєстратор прав на нерухоме майно з 1 серпня 2021 року має забезпечити перевірку інформації Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва про результати проведення технічної інвентаризації. При цьому законодавством не встановлено будь-яких винятків в залежності від дати проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна чи складання відповідного технічного паспорта. - Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)
Єдина державна електронна системи у сфері будівництва забезпечує внесення до електронного кабінету користувача відомостей про проведену технічну інвентаризацію об’єкта нерухомого майна.
До запровадження електронної інформаційної взаємодії між Державним
реєстром прав та Єдиною державною електронною системою у сфері
будівництва з метою дотримання вимог законодавства, перевірка відповідних перевірка відповідних відомостей про проведену технічну інвентаризацію об’єкта нерухомого майна проводиться за допомогою порталу електронної системи за посиланням:https://e-construction.gov.ua/proj_inv.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео