+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

У Слов’янську в результаті поліцейської операції затримано зловмисника, який скоїв збройний напад і поранив людину

18212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативники карного розшуку викрили нападника, який з автоматичною зброєю напав на пункт прийому металобрухту та незаконно заволодів грошима. Ним виявився неодноразово судимий мешканець міста Миколаївка. Автомат вилучено, на обліку в Україні він не перебуває. Поліція перевіряє інформацію щодо причетності затриманого до участі в незаконних збройних формуваннях.
Нагадаємо, вранці 23 березня невідомий у масці увірвався до пункту прийому металобрухту та відкрив вогонь, вимагаючи гроші. Стрілок поранив працівника підприємства в ногу, заволодів 15 000 гривень із каси та втік. Потерпілого було госпіталізовано.
На розшук злочинця було піднято весь особовий склад місцевої поліції. Правоохоронці розпочали спеціальну поліцейську операцію. На місці працювали слідчо-оперативна група, кінологи, працівники криміналістичної лабораторії. Було розгорнуто оперативний штаб, до якого увійшли працівники управління карного розшуку та слідчого управління поліції Донеччини.
Намагаючись уникнути відповідальності, зловмисник замаскував обличчя та вдягнув рукавички, щоб не залишати слідів. Проте розшуковці здобули важливу зачіпку: один зі свідків запам’ятав очі нападника. За приблизним описом зовнішності оперативники встановили коло ймовірних фігурантів та почали відпрацьовувати їх.
Поліцейські вийшли на підозрюваного та оточили район, де він, ймовірно, може переховуватися, проводили подворовий обхід, опитували мешканців. Втікач перейшов на нелегальне становище, але попри вжиті ним заходи конспірації його було розшукано.
Вчора ввечері, 25 березня, працівники карного розшуку під час оперативної комбінації та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали нападника на вулиці поблизу кіоска, де він ховався.
Ним виявився 30-річний житель Миколаївки, двічі судимий за майнові злочини. Як пояснив затриманий, він приїхав до матері у Слов’янськ із планом вчинити розбійний напад на пункт прийому металобрухту. Зловмисник займається збором металу і раніше вже бував тут.
Автомат АК-74 і 31 патрон до нього калібром 5,45 мм вилучено. На озброєнні України він не перебуває, походження зброї встановлюють експерти. За словами фігуранта, автомат він знайшов під час збору металобрухту у Миколаївці два тижні тому.
За попередніми даними, чоловік може бути причетний до незаконних збройних формувань і під час окупації Слов’янська чергував на блокпостах бойовиків. Наразі поліція перевіряє цю інформацію.
Нападника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.
За процесуального керівництва прокуратури відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст. 187 (розбій) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео