+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 16 березня 2021 року

9503 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Протягом минулої доби, 15 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», у передмісті населених пунктів ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь у бік позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
Неподалік населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ТРУДІВСЬКЕ російсько-окупаційні війська вели обстріл із великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.
Поблизу селища ГНУТОВЕ окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет, а біля МАР’ЇНКИ –стрілецьку зброю.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», поруч містечка ПІВДЕННЕ, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.
Бойових втрат серед наших військових немає.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.
Зокрема, збройні сили Російської Федерації та їх найманці продовжують здійснювати провокаційні обстріли із застосуванням мінометів 120 та 82 го калібру, а також гранатометів усіх типів. Варто наголосити, що за даними СЦКК більшість обстрілів позицій Збройних Сил України здійснюється з метою провокування українських підрозділів на відкриття вогню у відповідь.
Для припинення провокацій українською стороною СЦКК через СММ ОБСЄ оперативно вводився режим тиші.
Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.
Наголошуємо, Збройні сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Станом на 7 годину ранку, 16 березня, обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео