+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Яке воно слово 2020 року за версією словника української мови та сленгу?

Яке воно слово 2020 року за версією словника української мови та сленгу?
82248 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного року словники країн проводять статистику вживання слів. Також вони підраховують, які сленгові слова стали популярними в тому чи іншому році. Цього року, та це й не дивно, проте словом року стало “коронавірус”. Це навряд чи здивує когось, адже усюди ми лише і чуємо, сьогодні захворіло стільки осіб, коронавірус бунтує в Італії, США і т. д.

Тож Словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» констатував: «Вірус, назва якого ще рік тому була відома лише вузькому колу медичних спеціалістів, торік справив визначальний вплив на життя людей, а отже і на мову». Тепер у кожного на устах це слово, і саме тому його вирішили додати до словників.

Не дивлячись на те, що це не єдине слово, яке з’явилось у 2020 році, все ж воно стало вживатись досить широко. На другому місці наразі йде слово пандемія у значенні результату швидкого та неконтрольованого поширення коронавірусу, який викликав паніку в усьому світі та призвів до запровадження карантинів та локдаунів.

Також з’явилось таке слово, як інфодемія. По світу почала поширюватись інформація, яка лише частково вірною. Або почала поширюватись інформація про те, що ми не повністю розуміємо. А розповсюджується вона набагато швидше, ніж ми можемо її проконтролювати. Так на початку пандемії хтось розповідав про те, що продуктові магазини також припинять працювати. Проте нічого подібного так і не сталось. І таких прикладів навколо незліченна кількість.

Також до нашого сленгу увійшли такі слова як локдаун, самоізоляція, вакцина, диджиталізація, теорія змови, Білорусь, у зв’язку з останніми подіями, та перемир’я. Тож слів цього року в наш словник додалось багато, проте, на жаль, більшість з них пов’язані саме з поширенням пандемії коронавірусу.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео