+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Як тримати руку на пульсі та не стати жертвою «реєстраційного» рейдерства?

Як тримати руку на пульсі та не стати жертвою «реєстраційного» рейдерства?
56843 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ось прості кроки, які допоможуть захистити Ваше майно від незаконних посягань.

Перше, що слід знати – у Вас на руках мають бути належним чином оформлені оригінали документів, які посвідчують право власності на нерухомість. Зазвичай це свідоцтво про право власності, також можуть бути свідоцтво про право на спадщину, державний акт про право приватної власності на землю, судове рішення, що набрало законної сили щодо набуття, зміни або припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно.

Перевірте, чи правильно внесені відомості щодо речових прав на нерухоме майно до Державного реєстру, відповідно до паперового носія.
У випадку невірності внесення даних з метою виправлення технічної помилки необхідно звернутися з заявою про виправлення технічної помилки до державного реєстратора чи нотаріуса.
У разі якщо допущена технічна помилка впливає на права третіх осіб, то вона виправляється державним реєстратором виключно на підставі судового рішення.
За виправлення технічної помилки, допущеної з вини державного реєстратора, адміністративний збір не справляється і виправлення здійснюються в день реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

Хоча Законом і не встановлено обов’язку вносити до Державного реєстру прав відомості про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до 01 січня 2013 року, реєстрація прав яких була проведена відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, та все ж таки радимо потурбуватися про їх внесення до реєстру.

Адже бувають випадки, коли речове право зафіксоване тільки на паперових носіях, а на руках у Вас лише свідоцтво про приватизацію нерухомості з реєстрацією в Бюро технічної інвентаризації або державний акт на земельну ділянку старого зразка.
Ці відомості необхідно буде в обов’язковому порядку внести до Державного реєстру речових прав у ЦНАПі або у нотаріуса.

За їх внесення до Державного реєстру адміністративний збір не справляється.

Така державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів із дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

Періодично перевіряйте свої записи у реєстрі, отримуйте миттєві повідомлення про зміну статусу повідомлення об’єктів нерухомого майна через SMS-маяк: http://smsmayak.com.ua/.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео