+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Який вплив має сучасне суспільство на екологічне середовище України?

Який вплив має сучасне суспільство на екологічне середовище України?
181108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Людина займає «особливе» місце на цій планеті. ЇЇ інтелект те здатність приймати рішення, що впливають на всю планету – це те, що відрізняє її від решти тварин. Поряд із людським життям існує середовище, яке безпорадно потерпає в павутині людських наслідків та вчинків. У процесі побудови людського світу були знищенні природні ресурси, а тварини та птахи вигнані зі своїх місць існування, що порушує баланс екосистем. Суспільство все більше безвідповідально почало використовувати пластик. Від ґрунтових вод до сміттєзвалищ та океанів засмічується викинутими пляшками, мішками, соломкою та стаканчиками – все це не піддається біологічному розкладанню. Тварини, які вживають пластик, мабуть, найсерйозніший результат безвідповідальності людства. Мільйон пластикових пляшок продається по всьому світу щохвилини. І майже 18 мільярдів фунтів пластику скидається в світовий океан щороку. У морі знаходиться у 500 разів більше мікро шматочків пластику, ніж зірок у Чумацькому Шляху. Дослідження, яке провела компанія Velocity MR, свідчить про те, що 90 відсотків людей знають про негативні наслідки пластику, але все одно його використовують.
Проблема забруднення річкових вод у нашій країні давно набула загальнонаціонального масштабу. Практично усі водойми країни наближаються до 3 та 4-го класів якості, тобто характеризуються як забруднені та брудні. Найгостріша ситуація спостерігається в басейнах Дніпра, Сіверського Дінця, річках Приазов’я, окремих притоках Дністра і Західного Бугу, де якість води характеризується як дуже брудна. Популярне рішення – хлорування, яке призвело до утворення у воді небезпечних сполук. Однією з найбільших проблем забруднення річок є погана якість очищення стічних вод. У багатьох регіонах взагалі відсутній повний комплекс очисних споруд і зон санітарної охорони. Тому значний відсоток промислових і господарчо-побутових відходів, які підприємства зливають в річки, не очищаються або не відповідають встановленим санітарним вимогам. Органічні речовини, яйця гельмінтів, патогенні бактерії, сульфати, хлориди, важкі метали, пестициди – комплекс, які ми отримуємо разом з водою. Експертами ВОЗ встановлено, що 80% всіх хвороб в світі пов’язано з незадовільною якістю питної води, порушенням санітарно-гігієнічних та екологічних норм.
Підтримувати екологічність в Україні не означає відмовитися від зручних умов. Є найпростіші способи, які допоможуть кожному без зусиль допомогти нашій планеті. Наприклад, надавати перевагу паперовим пакетам або екологічній торбі. Навіть якщо паперовий пакет просто викинути на смітник, він повністю розпадеться протягом року і не буде забрудненого середовища. Також купуючи банани в магазинах можна не класти фрукти в пакет, бо стікер можна наліпити на шкірку. Це стосується усіх овочів та фруктів, які ви берете поштучно. Використовуйте дерев’яний наповнювач для туалету тварин. Він абсолютно екологічний і не шкодить ні тваринкам, ні навколишньому середовищі. Вибираючи соуси намагайтеся брати тільки в скляних пляшках. Скло значно більш екологічне, ніж пластик. Крім того, в склі соуси корисніші для вашого здоров’я. Намагайтеся не забувати виключати ноутбук та усі інші гаджети. Комп’ютер, який залишили в «сплячому режимі» не припиняє споживання електроенергії. За дві години він споживає приблизно 200-300 Вт, за місяць це майже 12 кВт/г.
Все що нас оточує – це жива система. І те, що ми в неї викидаємо повернеться до нас вже в іншій формі. Дивно думати, що наслідків не буде. В результаті можуть бути кислотні дощі, хімічні пожежі, зріст смертності населення, а особливо серед дітей, адже їх організм найбільш чутливий до такого впливу.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео