+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

У Дніпрі розпочалися зйомки документального серіалу про Олександра Поля

У Дніпрі розпочалися зйомки документального серіалу про Олександра Поля
51657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вважається, що саме він став розбудовником славетного міста на Дніпрі. Втім на широкий загал життя Олександра Поля почали вивчати відносно нещодавно — зо два десятки років тому. Аби популяризувати діяльність дніпровського краєзнавця, дослідника й археолога, сучасні поети присвячують йому вірші, історики влаштовують тематичні екскурсії, а місцеві кіномитці взялись знімати про нього фільм.

Зйомки семисерійного документального телепроєкту «Загадки Олександра Поля» розпочалися зі сцени про маленького Сашка, роль якого виконує Микита Гаркуша. Хлопець каже, що грати йому не складно, адже раніше його вже знімали, щоправда на камеру телефону.

А ось роль бабусі Поля виконує Заслужена артистка України Неллі Масальська, яка вже 44 роки грає на сцені Дніпровського драмкому. У фільмах, каже, знімалась мало, втім суттєвої різниці між сценою й кадром не бачить. Переконує, головне сумлінно виконувати роботу й вжитись у образ своєї героїні.

За задумом авторів, кожна серія триватиме 15 хвилин і розповідатиме один з цікавих епізодів із життя Поля. Своєрідним провідником буде ведуча Катерина, вона ж — режисер серіалу, яка вестиме глядача крізь усе життя катеринославського розбудовника.

Перші сцени серіалу відзняли просто у середмісті Дніпра, на Монастирському острові. Загалом режисери планують зняти 15 локацій.

«У Кам’янському будемо, в Полтаві, бо там Поль вчився в гімназії, поїдемо у Верхньодніпровськ, бо там зберігся будинок, де він мешкав. Хочемо знайти рештки будинку, де мешкала його дружина Оля», — зазначає режисерка та ведуча проєкту Катерина Стрельченко.

Аби розгадати загадки й знайти істину серед історичних невідповідностей, авторам серіалу доводиться консультуватися з чималою кількістю істориків Дніпра, Кривого Рогу.

Теги: Олександр Поль,документальний серіал, Дніпро,зйомки

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео