+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Обласна прокуратура загубила заяви мешканців щодо розслідування дозволів на видобування урану

Обласна прокуратура загубила заяви мешканців щодо розслідування дозволів на видобування урану
24552 ПЕРЕГЛЯДІВ

На пікет під обласною прокуратурою вийшли кілька десятків жителів сіл Миколаївки, Новотаромського Дніпровського району та Кудашівки Криничанського. Вимагали, аби у них прийняли та зареєстрували заяви.

Тиждень тому люди вже зверталися до прокуратури, аби та провела досудове слідство щодо дозволів на вивчення та розробки уранових родовищ. Однак, заяви десь загубились.

Аби потрапити на цей пікет, Олена Волошина виїхала з рідної Кудашівки Криничанського району о п’ятій ранку. Розповідає, їхнє село недалеко від Девладівського родовища уранових руд. Видобуток там завершили понад 20 років тому. Однак найближчі до нього села зникли ще раніше. Тож жінка активно бореться, аби така доля не спіткала і їхнє село. Під прокуратурою вимагає, аби прийняли їхні заяви.

«Вимагаємо, щоб їх зареєстрували в стандартному режимі. Ми хочемо, аби прокуратура нарешті почала працювати не проти людей, а для людей», — каже жінка.

Через карантин у прокуратурі діють нові правила подання заяв. Пiсля написання їх слід опустити до спеціальної скриньки. І вже потім їх дістануть та зареєструють. Що точно писали й до скриньки клали ініціативна група має неспростовні докази. Усе зафіксовано на фото. Старі заяви так і не знайшлись. Тож пікетувальники написали нові.

Після заяви до прокуратури, ініціативна група написала подібні й до обласної поліції.

Теги: прокуратура, Дніпропетровщина,видобуток,уранові руди,заяви,мітинг

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео