+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

У Дніпрі на боротьбу з амброзією виділили 12 млн. гривень

У Дніпрі на боротьбу з амброзією виділили 12 млн. гривень
61991 ПЕРЕГЛЯДІВ

Із алергенною рослиною у Дніпрі планують боротися застарілими методами, які не тільки не ефективні, а й небезпечні для людського здоров’я. Про це журналісту телеканалу «D1» розповіли дніпровські екологи та ботаніки.

На думку фахівців, методи боротьби із амброзією, які використовують місцеві комунальні служби, давно застаріли та є неефективними. Адже вони використовують хімію, яка не вирішує проблему. Натомість тягне за собою численні витрати. Зокрема, у рамках муніципальної програми боротьби з амброзією 10 млн. гривень виділено на закупівлю пестицидів та скошування, ще 2 млн. грн. — на дослідження та профілактичні методи.

У ботанічному саду ДНУ вже з років 5 знайшли більш ефективний метод — боротися з рослиною-алергеном з допомогою інших рослин. Для цього використали люцерну і фаселію. Проте, розповідають тутешні спеціалісти, можна використовувати будь-який газон. Особливо ефективними є злакові трави, як от костриці або тонконоги. Амброзія та інші карантинні бур’яни добре почуваються на пустках за відсутності інших рослин, а от із газоном конкуренції не витримують і поступово зникають.

«Залежно від ситуації від фінансів треба підбирати такий набір трав, який буде оптимальним з поливом або без нього», — каже еколог Вадим Манюк.



За словами фахівців, такий спосіб є ефективним і недорогим. Засіяти гектар землі культурними рослинами коштує від 5 до 10 тисяч гривень. Місцеві чиновники звітують, що площа оброблених ділянок у місті понад 300 гектарів. Тобто засіяти їх травами коштуватиме від 2 до 4 млн гривень. Це майже вчетверо менше, ніж витрачається на боротьбу з амброзією зараз.

Теги: Дніпро,боротьба,амброзія,пестициди,екологи

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео