+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Дніпрян запрошують на екскурсію про Вальпургієву ніч

Дніпрян запрошують на екскурсію про Вальпургієву ніч
33159 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тематичну екскурсію в Історичному музеї Дніпра організовують другий рік поспіль. Присвячена вона всьому надприродному.

Ми ніби опинимось у тому середовищі українського села, в якому і поширювались різні розповіді про відьом, - розповідає наукова співробітниця музею Дар’я Романчук.

"Дізнаємось хто ж були ці відьми, чи відрізнялись наші чаклунки від західних і як взагалі ставились до них”.

Це буде екскурсія з певними інтерактивними моментами, з театральними сценками. В кожній нашій локації відбуватимуться певні постановки, до яких залучатимемо й відвідувачів аби їм було цікаво”, - доповнює Дмитро Романчук, старший науковий співробітник Історичного музею Дніпра.

Тривалість екскурсії — півтори години. Відвідувачі зможуть купити собі індульгенцію, дізнаються як розпізнавали ворожку в давнину та на чому насправді літали українські відьми. На ґанку музею, розповідають автори заходу, розпалять багаття, на якому варитимуть відьомське зілля. Хоча, каже Дмитро Романчук, в нашому регіоні саме Вальпургієву ніч не відзначали, аналог все ж був.

У нас традиції святкування Вальпургієвої ночі не було, замість цього відзначали День Юрія, який також припадав на початок травня. Традиції ж свят західної Європи і наші перекликаються: пов’язані вони з відьомством і надприродними явищами”, - каже Дмитро.

Запланований захід на 3 та 4 травня о 18 та о 20 годині. Детальну інформацію можна знайти на сторінці музею у соцмережі.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео