+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Експерти розповіли, як перехід на зимовий час шкодить здоров’ю

Експерти розповіли, як перехід на зимовий час шкодить здоров’ю
258538 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переводити годинник шкідливо для здоров’я. Такого висновку дійшли українські медики та психологи. На так званий “зимовий час” країна перейде вже цими вихідними. У ніч з 26 на 27 жовтня час переведуть на годину раніше.

Кожен організм індивідуально реагує на часові зміни. Для когось це майже не відчутно, а дехто жаліється на погіршення самопочуття. 

“Особисто в мене перехід на будь-який час, чи то літній, чи то зимовий завжди супроводжується головним болем, іноді пониженим тиском. І взагалі мені хочеться більше спати, немає бажання нічого робити”, — розповідає дніпрянка Анастасія Пекун. 

Такі симптоми — поширене явище, підтверджують лікарі. У цей період кількість звернень за медичною допомогою зростає на 20-25%. Причиною поганого самопочуття є збій біологічних ритмів в організмі людини, констатують медики. Через порушення режиму сну пацієнти часто скаржаться на головний біль, проблеми з тиском, серцевим ритмом, безсоння тощо. Шкоду від переводу часу підтверджують і психологи.

“Люди прокидаються менш відпочившими. Як наслідок, у них зростає конфліктність, знижується продуктивність і втрачається інтерес до життя, вони стають безініціативними”, — каже психотерапевт Павло Сарапін.  

Однак, ці негативні наслідки можна зменшити. Медики радять заздалегідь розпочинати підготовку до переведення часу: за тиждень-два щодня лягати спати пізніше на 5-7 хвилин, аби «посунути» момент засинання на необхідний вам циркадний час. Також, при необхідності, провести профілактику серцево-судинних захворювань. 

Щоб швидше прокинутись та пристосуватись до нових умов, можна скористатись і народними методами: приймати зранку контрастний душ та пити зелений чай із м’ятою.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео