+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Уряд представив поступовий план зняття карантинних обмежень

Уряд представив поступовий план зняття карантинних обмежень
118951 ПЕРЕГЛЯДІВ

Передбачається пять етапів виходу з карантину, перший з яких має розпочатися з 11 травня. Про це в інтервю одному з національних телеканалів заявив Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Через поширення COVID-19 карантин в Україні продовжений до 11 травня, усі обмеження збережені, але Уряд склав план, як країна буде виходити з карантину. Перший його етап, за словами Дениса Шмигаля, має розпочатися з 11 травня. Хоча й тут є дві умови: якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання не змінюється або коливається в межах 5%. Та якщо лікарні заповнені пацієнтами з коронавірусом менш ніж на 50%.

Тож перший етап передбачає зняття наступних обмежень: — відкриття парків, скверів, зелених зон відпочинку, окрім дитячих майданчиків — тренування у командних видах спорту — поновлення оптової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами — відкриття кавярень (обслуговування на винос) та частини обєктів індустрії краси — поновлення роботи нотаріусів, адвокатів, аудиторів — функціонування автомагазинів, автомийок, велопрокату.

Другий етап має розпочатися тоді, коли почне знижуватися рівень захворюваності і почнуть вивільнятися від хворих медичні заклади. У цей час повернуться до роботи наступні напрямки: — побутове обслуговування населення — відновлення навчання випускних класів, підготовка до ЗНО — робота закладів громадського харчування (обслуговування на винос) — кінотеатри просто неба — спортивні зали та фітнес-центри (окрім роботи басейнів) — готелі — відновлення спортивних змагань, у яких беруть участь не більше 50 людей та без глядачів.

Третій етап розпочинається за наступної умови: протягом 10 днів поспіль кількість осіб, що одужали, вдвічі або більше перевищує кількість нових випадків. Впродовж цього етапу знімаються такі обмеження: — спортивні та дитячі майданчики — окремі заклади освіти — метрополітен (спецперевезення) — міжміське транспортне сполучення в межах області — робота ТРЦ (без розважальних та дитячих майданчиків) — театри та кінотеатри — заклади розміщення, хостели, санаторії, бази відпочинку — заклади громадського харчування з відвідувачами.

Умовою для початку четвертого етапу є повний контроль над осередками. Протягом 10 днів поспіль кількість нових випадків має щоденно бути менше, ніж 5 на область. Тоді відновлюється робота: — метрополітен та весь наземний громадський транспорт — торгово-розважальні комплекси та інші розважальні заклади — спортивні зали та фітнес-центри — заклади громадського харчування — заклади освіти та культури — планова медична та стоматологічна допомога.

П`ятий етап передбачає припинення внутрішньої передачі вірусу. У цей час скасовуються інші обмеження, крім встановлених місцевою владою в окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео