+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

У віддалених районах Дніпра запрацював пересувний мамограф

У віддалених районах Дніпра запрацював пересувний мамограф
62013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обстеження у такому цифровому кабінеті охочим проводитимуть за графіком у всіх районах міста. Першими на собі переваги сучасної діагностики відчули жительки Придніпровська.

До пересувного мамографа вже зранку зібралося три десятки жінок різного віку. Серед них — Алла Губська, яка прийшла на обстеження молочних залоз однією з перших. Жінці — 59, і вона проходить мамографію щорічно. Тож радіє, що відтепер це можна зробити безкоштовно й не треба щороку їхати до приватної клініки.

"Це дуже комфортно. За 15 хвилин я пройшла все обстеження. І тепер буду знати, що я здорова", — додає вона.

Втім, кажуть лікарі, таких свідомих як Алла, поки не надто багато. Тому кількість хвороб, виявлених на пізніх стадіях усе ще висока. Тетяна Кравець, начальниця відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я Дніпровської міськради, наголошує, рак грудей можливий не тільки у жінок.

"За перші 6 місяців 2019 року вже діагностовано рак у 211 мешканців міста. Це не тільки жінки, але й чоловіки. Проте це на 5% менше ніж у минулому році", — підкреслила вона.

Нове обладнання має покращити ситуацію з раннім виявленням хвороб. Обстеження на виїзному цифровому мамографі пройти можуть всі, хто отримав відповідне направлення від свого сімейного лікаря. Для жінок після п’ятдесяти — щорічне обстеження — обов’язкове. Крім того, до групи ризику лікарі відносять також пізні дітонародження — у жінок старших за 30 років, жінок з пізньою менопаузою — після 55-ти. Особливо уважними мають бути й ті, кому діагностували безпліддя, а також жінки, які тривалий час приймають гормонально-замісні препарати.

Сучасний мамограф дозволяє виготовити рентгенівські знімки, як на плівці та папері, так і на цифрових носіях. Його можна підлаштувати під зріст та параметри кожного пацієнта. За день тут можуть прийняти до 30 відвідувачів. На кожну амбулаторію чи центр відводять два дні роботи такого пересувного діагностичного кабінету. До слова, стаціонарні мамографи у Дніпрі працюють на базі міської клінічної лікарні №4 на Західному та міської клінічної лікарні №9 на Мануйлівському проспекті.

Читайте також: Лікувальні настоянки подорожчають

 

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео