+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Департамент міськради Дніпра співпрацює з підприємством бойовика ДНР

Департамент міськради Дніпра співпрацює з підприємством бойовика ДНР
258297 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інформація спливла, коли проводили кримінальне провадження щодо зловживання владою під час паспортизації вулиць Дніпра. У травні його відкрила Дніпропетровська міська прокуратура №1.

А вже 30 серпня відбулися обшуки в комунальному підприємстві Управління по ремонту та експлуатації автошляхів. Правоохоронці вилучили технічні паспорти вулиць Дніпра, флешки, фото та іншу документацію.

"Документацію, яку маємо, надамо. Там є список у прокурора, тому жодних дій для приховування не чинимо", - переконує директор КП УРЕА Андрій Должиков.

Схема зловживання, за даними правоохоронців, така. Департамент благоустрою та інфраструктури міськради Дніпра замовляє товариству з обмеженою відповідальністю "Інтербуд Транс 1" паспортизацію 78 вулиць Дніпра, під’їздів до Нового та Усть-Самарського мостів. Роботи не виконують, а беруть стару технічну документацію, виготовлену раніше. Та чиновники закривають на це очі.

"Паспорти зроблені нормальні. І ми їх прийняли і передали на баланс в УРЕА. Старих паспортів не було в місті. Старі паспорти, може, десь є 60-х років", - виправдовується заступник начальника Департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Дніпра Олексій Самілик.

Акти здачі-приймання технічних паспортів підписує заступник міського голови - директор департаменту Михайло Лисенко. Це дозволило зняти бюджетні кошти з рахунків Держказначейства, вивести "в тінь" і привласнити.

Ця афера коштувала бюджету Дніпра понад 16 млн грн. Гроші у вигляді податків взяли з гаманців пересічних дніпрян і перерахували підприємству бойовика Андрія Вічина. 22-річний мешканець Донецька – власник і керівник ТОВ "Інтербуд Транс 1". У соцмержах Андрій Вічин – у формі бойовика.

"Мені це невідомо. Паспорти замовлялись тій фірмі, яка виграла тендер. Я не кадровик і не компетентний пояснювати щось, - говорить заступник начальника Департаменту благоустрою та інфраструктури міськради Дніпра Олексій Саміликі і додає: – З Андрієм Вічиним я особисто незнайомий і жодного разу його не бачив".

Та в тендерній документації чорним по білому написано, що Андрій Вічин зареєстрований у Донецьку. До речі, за весь час збройного конфлікту на Сході держави він на підконтрольну Україні територію не виїжджав. Принаймні, необхідних для цього перепусток не оформлював. Як поставив свій підпис, більше схожий на хрестик, під договором та актами приймання-передачі, незрозуміло. Слідчі дії тривають і ще може бути чимало нових сюрпризів.

Читайте також: Верховна Рада підтримала зняття депутатської недоторканності

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео