+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Наша мета - повернути всіх громадян з полону. Така наша позиція – Андрій Єрмак

Наша мета - повернути всіх громадян з полону. Така наша позиція – Андрій Єрмак
18310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно на онлайн-брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак відповідав на насущні питання, а також наголосив, що наразі активно породовжується робота над звільненням українських громадян, які утримуються на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Криму та РФ.

«Цей процес продовжується. Він ускладнений ситуацією з пандемією. Тому сьогодні фіналізуються списки, вони оновлюються», – сказав Єрмак та додав, що для Президента Володимира Зеленського та членів його команди, які працюють у Мінському та Нормандському форматах, одним із головних питань сьогодення є звільнення українських громадян та обов’язкове повернення їх на батьківщину.

«Президент неодноразово наголошував: наша мета – повернути всіх наших громадян, які сьогодні, перебувають на непідконтрольній території, у Росії та Криму», – зазначив керівник ОП.

Ще до початку пандемії коронавірусу процес звільнення мав певні ускладнення – представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не допускалися до незаконно утримуваних українських громадян для підтвердження та уточнення списків.

«Ми отримали підтвердження від учасників Тристоронньої контактної групи, була розмова Президента з керівником Червоного Хреста щодо негайного відправлення на ту територію представників Червоного Хреста. Це нам допоможе уточнити списки всіх людей, які там перебувають. Ця робота продовжується, і я дуже сподіваюся, що за тиждень-два ми почнемо проводити ці обміни», – сказав Єрмак та наголосив, що під особистим контролем Президента України відбуваються перемовини щодо звільнення українців.

«Сьогодні, як і весь світ, ми знаходимося у дуже важкій ситуації. Після припинення пандемії кожна країна буде турбуватися про себе, зокрема щодо подолання економічної кризи. І питання санкцій постане дуже серйозно. І до цього моменту ми повинні зробити все для того, щоб рухатися (у процесі звільнення українських громадян. – Ред.)», – зазначив керівник.

Не мало важливим є питання розвитку армії, про це також говорив керівник та додав, що Україна розвиває своє військо й готова давати відсіч ворогу, а також продовжує відстоювати повернення своїх територій та громадян.

«Ми за мир. Ми за те, щоб повернулися наші території. Ми за те, щоб повернулися наші громадяни. Така наша позиція», – підсумував Андрій Єрмак.

Це тільки початок, влада не збирається відступати та намагатиметься докласти максимум зусиль, аби наші українці, захоплені державою-агресором, повернулися у свої рідні домівки.

Теги: Андрій Єрмак,Офіс Президента України,пандемія коронавірусу,коронавірус,Зеленський

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео