+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

В системі правової допомоги Миколаївщини розповіли як захиститися від недобросовісних продавців при покупках в Інтернеті

В системі правової допомоги Миколаївщини розповіли як захиститися від недобросовісних продавців при покупках в Інтернеті
36005 ПЕРЕГЛЯДІВ

Карантин та викликані ним обмеження спонукають громадян більшість покупок робити в онлайн-магазинах, втім варто зважати на те, що цим попитом можуть скористатися шахраї. Як захиститися від недобросовісних продавців при покупках в Інтернеті розповідають в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

«В ідеалі краще купувати товари в перевірених або великих інтернет-магазинах, які дорожать своєю репутацією. Але в будь-якому випадку намагайтеся знайти відгуки не тільки про товар, а й про сам магазин. При цьому краще звертати увагу на відгуки на інтернет-платформах, в яких сам продавець не може їх корегувати», – відзначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша.

Перед покупкою з’ясуйте якомога більше інформації, зокрема обов'язково дізнайтеся:

• найменування та місцезнаходження продавця• основні характеристики продукції

• ціну

• порядок прийняття претензій, умови гарантії та поставки

• порядок повернення/ обміну

Забезпечити свою покупку в Інтернеті можна за допомогою:

1.                  Відправлення товару з післяплатою.

Післяплата – спосіб розрахунку, коли гроші за товар сплачуються у поштовому відділенні та за додаткову плату надсилаються продавцеві. При післяплаті можна оглянути товар прямо у відділенні та відмовитися від купівлі, якщо він не підійшов.

2.                  Повернення оплати через банк.

Якщо Ви оплатили покупку в Інтернеті, а продавець не відправив куплений товар - зверніться до свого банку із заявою про повернення сплачених коштів. Банк пояснить, чи можливе повернення коштів, скоординує подальші дії та проведе розслідування. Якщо через банк повернути гроші не вдалося - звертайтеся із позовом про відшкодування коштів до суду.

Довідково: Щоб отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань: 

- зателефонуйте на безкоштовний номер системи БПД 0 800-213-103

- поставте запитання у месенджер Фейсбук-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/  

- напишіть на електронну пошту найближчого місцевого центру (адреси можна дізнатися на сайті системи БПД – https://www.legalaid.gov.ua/ )

- прочитайте правову консультацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid   та обговоріть її у нашому чаті - https://t.me/ualegalaidchat 

- поставте запитання на Інстаграм-сторінці системи БПД   https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

- скористайтеся правничою вікіпедією WikiLegalAid - https://wiki.legalaid.gov.ua

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео