+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Україна посилює співпрацю з з країнами Латинської Америки та Карибського басейну

Україна посилює співпрацю з з країнами Латинської Америки та Карибського басейну
349481 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України створила нове міжфракційне об’єднання, що відповідатиме за співробітництво з країнами Латинської Америки та Карибського басейну.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Відтак, Україна посилює співпрацю з цим регіоном, паралельно з роботою, що вже ведеться на рівні Президента України та Кабінету Міністрів, каже народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Країни Латинської Америки та Карибського басейну для нас надзвичайно важливі як частина Глобального Півдня. На жаль, за останні 30 років співпраця з державами цього регіону була епізодичною. Тільки минулого року Президент Володимир Зеленський побував у Латинській Америці, оновивши відносини. Також нещодавно з цього регіону повернулася потужна урядова делегація. Загалом держави Латинської Америки та Карибського басейну здебільшого підтримують Україну та принципи дії міжнародного права. Це відображається під час голосування в ООН, де тільки декілька дружніх до росії держав не підтримують Україну», — розповів політик.

За словами Арсенія Пушкаренка, країни цього регіону зараз динамічно розвиваються, там дуже багато молоді й у найближчі 30-50 років прогнозується значне соціально-економічне зростання.

«Ми зацікавлені у співробітництві з державами Латинської Америки та Карибського басейну, а міжпарламентський формат дозволить нам поглибити й розширити роботу, яка вже ведеться на рівні Президента й уряду. Постколоніальне минуле країн цього регіону перегукується з тими викликами, які постали сьогодні перед нами. Упевнений, що наша проактивна позиція дозволить нам перехопити в росії політичне домінування в цьому регіоні й дасть можливість зблизитися на політичному, економічному, культурному й гуманітарному рівнях із цими державами», – сказав парламентарій та додав, що Міністерство закордонних справ України днями представило комунікаційну стратегію роботи з державами Латинської Америки та Карибського басейну.

«Зараз в Україні перебуває велика делегація журналістів із регіону ЛАКБ, у них заплановані зустрічі на різних рівнях. Нам важливо достукатися через всі можливі майданчики до політиків, до суспільства цього регіону, щоб вони взяли участь у врегулюванні російсько-української війни, у Глобальному саміті миру, в імплементації української Формули миру», — резюмував заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Також Міністерство закордонних справ України презентувало першу Комунікаційну стратегію «Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну» на 2024-2026 роки.

«Ми вперше розробили таку ґрунтовну окрему Комунікаційну стратегію "Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну". Вона структурує наші думки, наші активності, вона є дороговказом і має на меті допомогти налагодженню ефективного діалогу з латиноамериканськими аудиторіями, перезавантажити образ реальної України, її можливостей, сьогодення, сформувати позитивний імідж нашої країни в регіоні у морі тієї пропаганди, яку російська інформаційна машина хвилями накочує на регіон», — розповів під час виступу на презентації Комінукаційної стратегії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, Україна готова до нових викликів і нових можливостей у нинішньому стрімкому світі, і держави Латинської Америки та Карибського басейну з їхнім динамічним розвитком, багатою історією і цінностями свободи та незалежності стають для нас особливо важливими партнерами.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео