+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Викрито чоловіка, який забезпечував ворога розвідданими під час наступу на Красногорівку

Викрито чоловіка, який забезпечував ворога розвідданими під час наступу на Красногорівку
173492 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у квітні 2024 року мешканець м. Красногорівка, проживаючи неподалік лінії фронту, погодився на співпрацю з командиром одного з підрозділів армії рф. Від нього він отримував чіткі вказівки щодо інформації, котра необхідна ворогу для завдання ударів по позиціях наших військових. Підозрюваний навіть під обстрілами виходив у місто та вишукував дані, що можуть нашкодити обороноздатності України.
 
 
Зокрема, чоловік збирав відомості про дислокацію особового складу й техніки ЗСУ. Особливо його цікавили координати розташування батальйонів ударних БПЛА. Також він уточнював масштаби прильотів й ураження живої сили.
 
Для перевірки переданих локацій російська армія запускала дрони, після чого завдавала ударів з різнокаліберної зброї.
 
Під час спілкування з розвідником держави-агресора містянин запрошував його до свого будинку та намалював детальну мапу, як дійти до нього, обійшовши Сили оборони України.
 
Чоловіка, який чекав «у гості» окупантів, затримали та наразі за клопотанням прокуратури він перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео