+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Шведський бізнес готовий інвестувати в Україну (у високотехнологічні галузі)

Шведський бізнес готовий інвестувати в Україну (у високотехнологічні галузі)
391583 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко з віцепрем’єр-міністром та міністром енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Еббою Буш говорилось, що Шведський бізнес зацікавлений у збільшенні своєї присутності в Україні, а також у розвитку співпраці з українськими компаніями у високотехнологічних галузях - енергетиці, телекомунікаціях та кібербезпеці.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Також під час зустрічі були присутні заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма, заступники Міністра економіки України Володимир Кузьо та Олексій Соболев, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Оберґ й Державний секретар Міністерства енергетики, бізнесу та промисловості Даніел Ліл’еберг.

«Під час зустрічі ми подякували Уряду Швеції за вже надану підтримку, закликали сприяти шведському бізнесу інвестувати в українську економіку та долучитися до реалізації проєктів у рамках Плану відновлення України. Адже саме інвестиції з боку приватного сектору є надзвичайно важливими для відновлення нашої країни, оскільки вони мають найбільший мультиплікаційний ефект для економіки.

Ми обговорили конкретні проєкти, які можуть бути цікаві для інвестицій шведським компаніям. Почули від колег, що шведський бізнес, який вже працює в Україні, зацікавлений у збільшенні своєї присутності, а потенційні інвестори висловлюють зацікавленість у співпраці в таких високотехнологічних галузях, як класична та зелена енергетика, телекомунікації та кібербезпека. Для нас дуже важливо локалізувати такі високотехнологічні виробництва в Україні. Ми маємо чудові можливості для співпраці, від якої у виграші будуть обидві країни», — сказала очільниця мінекономіки.

Крім того, сторони зустрічі обговорювали можливості для збільшення підтримки енергетичного сектору України на фоні чергових ракетних обстрілів з боку рф та інвестиції до інших ключових секторів економіки, які будуть пріоритетними у 2024-2027 роках і мають найбільший потенціал для зростання. Також мова йшла про можливість залучення шведського Експортно-кредитного агентства до страхування воєнних ризиків для шведських інвесторів.

Ба більше, ще однією темою розмови став розвиток жіночого підприємництва в Україні, надання грантів жінкам на розвиток бізнесу та зменшення гендерного розриву в оплаті праці. Пріоритетом для Уряду є скорочення розриву в оплаті праці чоловіків і жінок з 18,6% до 13,6% до 2030 року.

Як розповіла Юлія Свириденко, українські жінки все частіше готові проходити навчання і перекваліфіковуються на чоловічі професії - працюють на будівництві, у галузі розмінуванні, переробній промисловості та на багатьох інших, колись виключно «чоловічих», посадах. Сторони обговорили можливості участі Швеції  в освітніх програмах для жінок-підприємців, аби вони з новими навичками та знаннями повертались відбудовувати Україну.

  • Нагадаємо, що раніше Перший віцепрем’єр-міністр України під час зустрічі з віцепрем'єром із відновлення, стійкості та використання єврофондів Словаччини Петером Кмецом обговорили питання міжурядової співпраці.
  • Україна та Словаччина поглиблюють співпрацю щодо пасажирських та вантажних залізничних перевезень, модернізації транскордонних пунктів пропусків для пішохідного та автомобільного сполучення, а також посилюють енергетичну безпеку обох країн.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео