+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Білоруські IT-релоканти приносять Литві десятки мільйонів євро. Але відмов у ВНЖ дедалі більше – через відповіді в анкетах на “українські” питання

Білоруські IT-релоканти приносять Литві десятки мільйонів євро. Але відмов у ВНЖ дедалі більше – через відповіді в анкетах на “українські” питання
369436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомляє Інформаційна агенція NewsPrice. 

Литва за минулий рік отримала 90 мільйонів євро чистого доходу від IT-компаній, що переїхали з Білорусі.  "За рахунок зайнятості, за рахунок додаткового споживання, за рахунок податків", - каже заступник міністра економіки Литви Кароліс Жемайтіс.

Менше з тим, у Литві останнім часом все частіше відмовляють білорусам у заявках на ВНЖ. Потенційних емігрантів оцінюють із погляду національної безпеки. Зокрема, у спеціальних анкетах ставлять питання про війну Росії проти України та статус Криму. “Громадяни Білорусі по-різному відповідають. Хтось підтримує військові дії в Україні, хтось вважає, що Крим належить Росії”, - розповіла заступник директора Департаменту міграції Люція Войшніс. Білорусів запитують також і про службу в армії. Якщо вони вказують, що служили, це ще один тривожний сигнал: “Це є підставою для вивчення та оцінки всієї цієї інформації та прийняття відповідних рішень”.

Втім, хоча кількість відмов і зростає, за останні півроку майже 20 тисяч білорусів отримали литовський ВНП. У Литві розглядають і радикальніші заходи на шляху небажаних переселенців. У Сеймі, як повідомляє інтернет-видання “Дзеркало”, незабаром обговорять план прикриття кордону з Білоруссю та посилення обмежень для білорусів.

Ми нагадуємо, що усі найактуальніші новини є на телеграм-каналі NewsPrice.

 

 

Теги: Литва,Україна, Білорусь

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео