+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Свириденко: Українські виробники спроможні закрити потребу у техніці для розмінування

Свириденко: Українські виробники спроможні закрити потребу у техніці для розмінування
388742 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що українські  виробники здатні виготовляти значну кількість техніки та обладнання, що необхідна для гуманітарного розмінування України. 

Про це вона сказала  під час наради урядовців з представниками компаній-виробників техніки та обладнання для розмінування, зокрема ПК «Пожмашина», Науково-виробничого об'єднання «Практика», АТ «Черкаський автобус», ТОВ »Українська бронетехніка», ДП «Харківський завод спеціальних машин», повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Вітчизняні виробники мають спроможності, щоб виготовляти необхідну для розмінування техніку та обладнання з високим ступенем локалізації виробництва в Україні. Здатні випускати за рік сотні одиниць машин та іншого обладнання, для знищення або перевезення вибухонебезпечних предметів, транспортування саперних розрахунків, виготовляти запчастини та переобладнувати цивільну будівельну техніку під потреби з розмінування. Ми налаштовані максимально використати можливості українських виробників з виготовлення таких машин та обладнання», — наголосила Юлія Свириденко.

За словами представників виробників машин та обладнання з розмінування, вони готові  випускати на рік кілька десятків піротехнічних машин важкого типу зі ступенем локалізації від 15% до 50%, до тисячі автомобілів для перевезення протимінних команд, машини для транспортування вибухонебезпечних предметів, вантажні авто, броньовані навантажувачі, до 5 одиниць на місяць машин для підготовки ґрунту для розмінування. 

Як повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки, у серпні Уряд розпочинає роботу над підготовкою проєкту бюджету на наступний рік і буде закладати в нього фінансування відповідної бюджетної програми щодо закупівлі у вітчизняних виробників техніки для забезпечення потреб розмінування території країни. 

Також під час зустрічі учасники обговорювали  питання пришвидшення сертифікації спеціальних машин з механізованого розмінування, переобладнання окремих зразків будівельної техніки під машини з розмінування та терміни постачання готової продукції державним замовникам.

Наразі, через військову агресію російської армії, понад 174 тисячі квадратних кілометрів України можуть бути потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами. Вже цього року Україна налаштована обстежити, розмінувати та повернути в експлуатацію до 35% земель сільгосппризначення зі 470 тисяч га, визначених для першочергового розмінування.

Нагадаємо, що раніше Міністр економіки наголосила, що  завдання Уряду та дипломатичних представників України у різних країнах світу сьогодні —  посилювати діалог з міжнародними партнерами та мотивувати бізнес долучатися до відновлення України. Вона додала, що у діалозі з партнерами важливо наголошувати на важливості приватного бізнесу, розвитку підприємництва, реалізації інфраструктурних проєктів, розвитку виробництва в Україні.

Окрім цього, Юлія Свириденко звернула увагу на фінансові потреби розвитку економіки, які визначені у звіті Світового банку RDNA2. Так, програма підтримки підприємств приватного сектору на цей рік має загальну суму проєктів в розмірі $4091 млн. Наразі донорами профінансовано $532 млн. За словами Міністра економіки, найбільше потрібна грантова допомога від урядів безпосередньо Україні або грантова допомога міжнародним фінансовим інституціям на цілі, які визначені у звіті Світового банку.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео