+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Проводять «фільтрацію» місцевого населення та вишукують родичів співробітників поліції – 23 експравоохоронцям з Маріуполя загрожує довічне ув’язнення

Проводять «фільтрацію» місцевого населення та вишукують родичів співробітників поліції – 23 експравоохоронцям з Маріуполя загрожує довічне ув’язнення
302203 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 23 мешканців м. Маріуполя, с. Сєдове, смт. Нікольське та смт Велика Новосілка за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у лютому 2022 року, коли армія рф вторглась в Україну 23 співробітників Маріупольського РУП, Головного управління НП й Управління патрульної поліції в Донецькій області проігнорували вказівку керівництва виїхати з міста на безпечну територію.
 
        
 
У травні 2022 року обвинувачені прибули до захопленого окупантами главку поліції  у м. Маріуполі та зрадили присязі на вірність Україні. Вони добровільно обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах міста та погодились, перший час, працювати за пайок.
 
          
 
Працюючи у «міністерстві внутрішніх справ днр» так звані правоохоронці проводять так звані фільтраційні заходи з населенням у Іллічівському, Приморському та Жовтневому районах міста й виконують інші злочинні вказівки представників нзф «днр». Крім того, вони збирають дані щодо проукраїнськи налаштованих громадян, а також родичів співробітників поліції, які залишились на окупованій території. Також беруть участь у публічних заходах, котрі висвітлюють підконтрольні окупантам ЗМІ.
 
Вказаних співробітників вже звільнено із займаних посад в Україні та оголошено у розшук. Максимальне покарання за вказаною статтею - довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео