+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Надавав адмінбудівлі для примусової видачі паспортів рф у Маріуполі – судитимуть депутата Маріупольської районної ради

Надавав адмінбудівлі для примусової видачі паспортів рф у Маріуполі – судитимуть депутата Маріупольської районної ради
335814 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду у порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно мешканця смт Сартана м. Маріуполя. Прокурори зібрали докази вчинення ним державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
У березні 2022 року директор Маріупольського професійного аграрного ліцею залишився на тимчасово окупованій військами рф території та вирішив допомагати їм у веденні підривної діяльності проти України. Маючи мандат депутата Маріупольської районної ради від однієї з місцевих політичних партій, він взяв участь у зібранні так званих представників громади та позитивно проголосував за висування проросійського кандидата на посаду «голови адміністрації м. Маріуполя днр». Через кілька місяців чоловік і сам став фейковим посадовцем, очоливши «адміністрацію Іллічівського району» міста.
 
 
Крім того, підтримуючи зусилля окупантів з примусової паспортизації маріупольців, депутат надав приміщення адмінбудівлі для відкриття «пункту приймання заяв на отримання паспорта громадянина рф». Радо вітаючи «деукраїнізацію» регіону, він провів урочистий захід з нагоди святкування Дня перемоги за російським сценарієм, під час якого нагородив представників федеральної міграційної служби рф за «значний вклад і високу якість» наданих у даному пункті послуг.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Оскільки обвинувачений перебуває у розшуку, його судитимуть заочно.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео