+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Чинять фейкове правосуддя на користь окупантам – заочно судитимуть двох суддів «верховного суду днр» та «Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька»

Чинять фейкове правосуддя на користь окупантам – заочно судитимуть двох суддів «верховного суду днр» та «Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька»
397142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх суддів України за фактами державної зради та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що після захоплення частини Донеччини представниками нзф «днр» двоє служительок Феміди зрадили присязі. Вони відмовились від евакуації та пішли на співпрацю з окупантами.
 
      
 
Перша у січні 2015 року добровільно обійняла посаду «судді Будьоннівського міжрайонного суду м. Донецька днр». Як «головуючий суддя», вона розглядає кримінальні, цивільні й адміністративні справи, «заведені» на мешканців тимчасово окупованих територій. Також виїжджає у відрядження до м. Маріуполя, де виносить незаконні рішення на користь місцевих можновладців.
 
 
Її колега у березні 2016 року злетіла по кар’єрній драбині до «судді верховного суду». Зокрема, «посадовиця» задовольнила заяву так званого виконувача обов’язків генпрокурора «республіки» про визнання добровольчого батальйону «Айдар» терористичною організацією та заборону його діяльності. У січні 2020 року вона увійшла до складу «судової палати з цивільних справ». Жінка визнає екстремістськими україномовні видання й забороняє діяльність українських громадських організацій на території квазіреспубліки.
 
Обидві обвинувачені чинять суд крізь призму нормативно-правової бази держави-агресора. Вони звільнені із займаних посад в Україні та перебувають у розшуку. Їм загрожує до 15 років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудові розслідування здійснювались слідчими ТУ ДБР у м. Краматорську, оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео