+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Передавали дані про особовий склад, розташування техніки і фортифікаційних споруд ЗСУ – судитимуть двох мешканців Донеччини (ФОТО)

Передавали дані про особовий склад, розташування техніки і фортифікаційних споруд ЗСУ – судитимуть двох мешканців Донеччини (ФОТО)
374813 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох мешканців м. Краматорська та м. Покровська за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що з лютого по березень 2022 року чоловік та жінка за допомогою інтернет-месенджерів «Viber» і «Telegram» передавали інформацію щодо дислокації особового складу, розташування фортифікаційних споруд і техніки Збройних Сил України та інших військових формувань в районах міст Краматорськ та Запоріжжя.

Зазначені відомості - у вигляді фото та відеоматеріалів, скріншотів «Google Maps» з відміченими локаціями та схематичними зображеннями обвинувачені надсилали представникам Головного управління Генерального штабу Збройних Сил та першої служби контррозвідувальних операцій ФСБ РФ. Зокрема «злиті» дані стосувались способів блокування та перешкоджання опору українських захисників у м. Запоріжжі.

На вироки суду громадяни чекають під вартою.

Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки УСБУ в Дніпропетровській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео