+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Linkin Park перетворили свій сайт на головоломку до річниці альбому

Linkin Park перетворили свій сайт на головоломку до річниці альбому
330337 ПЕРЕГЛЯДІВ

Різноманітні цікаві івенти, присвячені річницям творчості – це дійсно класний спосіб об'єднати фанатів для музикантів. Часто вони роблять всілякі додаткові концерти або тури, а також оголошують про спеціальні випуски альбомів, які святкують “круглу дату”. А з розвитком інформаційних технологій музиканти почали проявляти креативність, наприклад, пропонуючи шанувальникам за допомогою своїх соціальних мереж розгадати назву альбому або дату виходу, підкидаючи ідеї для теорій, пов'язаних із піснями, або ж зовсім влаштовуючи цілий онлайн-перформанс, говорячи загадками та поступово змінюючи оформлення всього під нову "еру". Але Linkin Park вирішили піти далі. Вони буквально перетворили свій сайт на головоломку, яку вже кілька днів фанати розгадують разом. А все через те, що одному із їх альбомів – “Meteora”, цього року виконується 20.

Linkin Park – це група, відома на весь світ. Навіть не слухаючи рок чи метал, будучи фанатом інді чи попу, люди знають класичне звучання групи та неймовірний голос її вокаліста. Протягом 00-х та 10-х ця група постійно була на слуху у людей, випускаючи нові треки та альбоми кожні кілька років. Їх пісні є саундтреками до різних фільмів та відеоігор, люди на конкурсах нерідко намагаються виконати щось із їхнього репертуару, адже це дійсно впізнавані треки і можна буде розраховувати на підтримку глядацького залу. Але любов фанатів далеко не завжди була такою. Гурт мав довгий шлях та багато перепон. Фактично, колись його могло просто не статися, учасники могли розійтися буквально на початку існування.

Ще у 1996 році двоє однокласників вирішили створити свою музичну групу, поступово запросивши туди ще чотирьох учасників. Це був повноцінний музичний колектив, вони мали все для того щоб стати потенційно успішними. І хоч коштів для запису на професійних студіях хлопці не мали – вони спромоглися записати кілька пісень. Та ніхто з місцевих лейблів не захотів брати їх під своє крило. Вони були занадто специфічними. Це й стало причиною того, що в якийсь момент група була під загрозою припинення існування – пішов вокаліст, що заявив, нібито перспектив у них немає і не буде, а він хоче розвиватися далі. І на певний час колектив практично “завис”, не маючи змоги створювати щось нове, адже не було однієї з головних частин – вокалу. Та щасливий випадок дав їм змогу все-таки познайомитися з людиною, чий голос в результаті став одним із найкращих та найвідоміших у жанрі. Через знайомого одного із засновників групи вони дізналися про Честера Беннінгтона, який в той день, коли йому зателефонували, якраз святкував свій день народження. Не дивлячись на це, він записав невелику демо-касету та програв її прямо по телефону. І одразу ж його запросили до групи, адже розуміли, що втрачати такий голос просто не можна.

Далі група поступово почала набирати матеріал. Якийсь час вони творили під назвою “Hybrid Theory”, але один із музичних колективів Британії звинуватив їх плагіаті назви, тому вони досить швидко і фактично випадково дійшли до варіанту Linkin Park. А першу назву вони використали в якості імені свого першого альбому, що став просто легендарним, отримав "Греммі" та діамантову сертифікацію в США. Гурт стали запрошувати на різні фестивалі, вони давали тури, а також почали працювати матеріалом для наступних платівок. Так вийшов і наступний альбом, за звучанням дуже схожий на попередній. Після цього хлопці вирішили почати експериментувати та відходити від канонів жанрів, в яких починали.

Нові альбоми групи мали дуже різне звучання. Так, у них стало з'являтися більше різноманітності, поряд із досить важкими треками можна було знайти ліричні, які багато хто навіть не відносить до жанру року. Але при цьому продовжували з'являтися легендарні пісні, які й зараз є фактично візитівкою колективу та які фанати впізнають з кількох нот. Але в той же час була і критика в сторону змін, гурт буквально звинувачували в тому, що вони "спопсилися". Проте вони не хотіли мати однакове звучання у всіх альбомах, тому продовжували свої експерименти. Стабільними залишалися лише кілька речей – дійсно вдале поєднання інструментів, неймовірний голос вокаліста й тексти, що проймали до глибини душі. В них нерідко звучав крик про допомогу та зізнання в тому, що "я готовий здатися". Але цього тоді ніхто не помічав, хоча вокаліст буквально просив про допомогу.

Поступово група дуже сильно змінила свій звук, отримавши шквал критики від фанатів. Проте велика кількість шанувальників почала слухати їх музику саме із альбомів 2014 та 2017 років. А 20 липня 2017 року весь світ сколихнула звістка про те, що Честер Беннінгтон скоїв самогубство. Він не зміг подолати своїх демонів, а його крик про допомогу так ніхто і не розпізнав, вважаючи це за ліричний прийом. Фактично це поставило величезний знак питання над подальшим існуванням групи, адже такого як Беннінгтон вокаліста дуже складно знайти, та і шанувальники навряд чи приймуть когось нового. Та без контенту вони не залишилися, адже були випущені раніше не використані записи до альбому “Hybrid Theory”, а проєкти, в яких вокаліст працював раніше, також вирішили випустити те, що ще ніхто не чув з використанням його вокалу.

А у січні 2023 року група почала активно зацікавлювати своїх шанувальників у соціальних мережах. В кінці першого місяця зими навіть з'явився таймер на сайті Linkin Park, який ввів фанатів в ступор. Було абсолютно незрозуміло, до чого це відлік. Але 1 лютого все змінилося – замість таймеру з'явилася кімната зі столом, на якому розміщено комп'ютер та інші дрібнички, полицею, шафкою та корковою дошкою. Це своєрідна квест-головоломка, де можна шукати якісь речі. Так, наприклад, фанати змогли розгадати те, як знайти ключ, який потім знадобився для кейсу, що з'явився на наступний день після появи кімнати. У цьому кейсі було знайдено флешку, яка як виявилося, була паролем для комп'ютера. Тепер він "завантажується", а ввечері (за українським часом) знов з'явиться щось нове. Цікаво, що далеко не все в цій кімнаті можна натиснути, поки що близько половини того, що там знаходиться, не є клікабельним. Проте в той же час на корковій дошці з'являються різноманітні матеріали, такі як фото Честера, яке не були випущені раніше, шаблони оформлення альбому, а також інші речі, що є справді цікавими для шанувальників гурту.

Прекрасно зрозуміло, що такий, можна сказати, онлайн-перформанс є способом зацікавити людей матеріалами, створеними до річниці альбому "Meteora", випущеного 25 березня 2003 року. Можливо цей квест триватиме саме до цієї дати, або ж дасть можливість тим, хто брав у ньому участь, отримати попередній доступ до чогось. Але поки що він викликає дуже багато питань, адже знайти, що робити та як у цій головоломці – досить непросто. Але це цікавий формат, що дійсно захоплює та змушує говорити про себе, підіймаючи інтерес до групи.

Поки що все, що можуть шанувальники – це чекати далі оновлень та розгадувати те, що вже є. І хто зна, можливо незабаром вони зможуть отримати щось дійсно цікаве, присвячене 20-й річниці виходу легендарного альбому.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео