+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Працює на загарбників в окупованому Донецьку – експосадовцю ГУМВС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру

Працює на загарбників в окупованому Донецьку – експосадовцю ГУМВС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру
382087 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому дільничному інспектору міліції сектору дільничних інспекторів міліції Калінінського районного відділу Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах збройного конфлікту (ч. 1 ст. 111 КК України).

 

За даними слідства, у липні 2014 року старший лейтенант міліції, перебуваючи в окупованому російськими загарбниками Донецьку, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України та добровільно погодився на співпрацю з ворогом.

 Правопорушник обійняв псевдопосаду дільничного інспектора поліції у «відділі громадської безпеки Калінінського РВ ДГУ МВС ДНР». Він брав активну участь у публічних заходах за участі підконтрольних загарбникам ЗМІ, формуючи тим самим думку серед місцевого населення про легітимність дій окупаційної адміністрації держави-агресора.

 Досудове розслідування здійснюється слідчими першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Краматорську) ТУ ДБР, за оперативного супроводу УСР в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 Довідково: з 2014 року скеровано до суду 55 обвинувальних актів стосовно поліцейських, які зрадили присязі.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео