+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Перевіряють автівки та супроводжують колони військової техніки рф – трьом експоліцейським з Маріуполя заочно повідомлено про підозру

Перевіряють автівки та супроводжують колони військової техніки рф – трьом експоліцейським з Маріуполя заочно повідомлено про підозру
254814 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом експоліцейським заочно повідомлено про підозру в добровільному зайнятті громадянами України посад в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після окупації військовими рф м. Маріуполя начальник сектору одного з відділів Маріупольського районного управління поліції, поліцейський Волноваського РВП та старший інспектор із внутрішніх розслідувань сектору кадрового забезпечення Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області, зрадивши присязі на вірність Україні, добровільно погодились перейти на бік ворога.
 
На початку липня 2022 року експоліцейські склали так звану присягу «співробітника органів внутрішніх справ днр» та обійняли посади «інспекторів відділу державної автоінспекції з обслуговування адміністративної території м. Маріуполь управління Державтоінспекції міністерства внутрішніх справ днр».
До обов’язків псевдоправоохоронців входять незаконна перевірка правил експлуатації маріупольцями транспортних засобів та супроводження колон військової техніки країни-агресора.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Донецькій області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео