+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Воїни 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку оприлюднили відверте звернення

Воїни 115 окремої механізованої бригади ЗСУ у Сєвєродонецьку оприлюднили відверте звернення
233858 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Інформаційна війна сьогодні ведеться не менш запекло, ніж звичайна. Вона охопила не лише традиційні ЗМІ, але й соціальні мережі та інтернет-видання. Однією з жертв такої війни стала 115 бригада ЗСУ, яка захищала місто Сєвєродонецьк та відмінно тримала оборону своєї ділянки фронту на сході. Завдяки сумлінності більшої частини бригади суспільство може дізнатися, що справді сталося, безпосередньо від наших захисників.

Чому зі 115 окремої механізованої бригади нібито «втекли» військові?

У травні цього року в медіапросторі з’явилася інформація про те, що військові цієї бригади відмовилися виконувати свої обов’язки, просто залишивши свої позиції. Російські та проросійські налаштовані джерела в інших країнах почали розганяти цей фейк, розповідаючи то про повне знищення цієї структури, то про тотальну відмову бійців захищати Україну та їхні вимоги щодо ротації. Інцидент дійсно трапився. Однак у відеозаписі, оприлюдненому нещодавно, військові на чолі з командиром бригади розповіли, що трапилося насправді та яким є положення станом на сьогодні.

Записавши відео військові, які служать у 115 бригаді ЗСУ третього батальйону дев’ятої роти, розповіли про події, які привернули увагу не лише в Україні, але й за її межами. Командир бригади, за підтримки своїх бойових товаришів та підлеглих, звернувся до військових і українського народу. Мета звернення  - заперечення фейків та звинувачень у бік військового командування, які розповсюджують проросійські засоби масової інформації. Військові розповіли правду щодо ситуації та умов, у яких зараз перебуває їх бригада, а також висловили свою думку, яку поділяють їх побратими, щодо бійців, які залишили зону бойових дій, не маючи на це дозволу. Більш того, у відеозаписі дезертири заявили, що не визнають своєї провини, адже втекли нібито щоб урятувати власні життя. Як вони заявили, у них не було необхідного озброєння, аби виконувати бойові завдання.

Спростування від військових 115 окремої механізованої бригади

Варто сказати, що інформація про те, що 115 бригада відмовилася захищати Сєвєродонецьк та повним складом залишила позиції, є неправдивою. Адже так вчинила лише невелика кількість дезертирів. Більшість з військових залишилася на позиціях. Звичайно, вони щодня піддають ризику свої життя, адже тримають оборону, а це дуже небезпечна зона бойових дій. Однак, як розповів командир, усі знали, на що вони йшли. Хоча, за словами командира, дезертири, не бувши військовими з самого початку, ставилися до свого перебування в армії як до поїздки на курорт, жаліючись, що їм постійно щось не вистачає. Натомість вони не лише втекли з позицій, залишивши в оточенні 56 побратимів, але й не виконали поставлених завдань. Так, вони, маючи готові дошки та інструменти, повинні були укріпити свої опорні пункти, бліндажі. Однак протягом двох тижнів так цього і не зробили. Чим знову ж таки підвели цілу бригаду.

Як розповів командир за підтримки інших військових, бригада отримує достатньо озброєння, екіпірування, одягу, харчування та всього, що потрібно. У будь-якому разі тих, хто втік, весь батальйон вважає боягузами та дезертирами.

Зважаючи на всі ці факти, бійці, які залишилися на своїх позиціях, ставляться до колишніх побратимів лише як до дезертирів.

Військові звернулись також до своїх побратимів, які пішли на фронт добровольцями ще у 2014-2015 роках. Вони попросили підтримки для своєї та інших бригад, у складі яких є молоді хлопці, що мають небагато військового досвіду. Кожен з них, хто не втік, прагне захищати Батьківщину. І наразі 115 бригада добре тримає свої рубежі та налаштована перемагати та нищити ворога.

 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео