+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Наночіп, який може перепрограмувати біологічні тканини людини

Наночіп, який може перепрограмувати біологічні тканини людини
219211 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Інноваційна розробка вчених з Медичні школи Університету Індіани дозволяє використовувати нанотехнології, які можуть змінювати функції деяких частин тіла. 



Дивовижний силіконовий пристрій, який може перетворювати шкірну тканину в кровоносні судини та нервові клітини. Він пройшов п’ятирічний шлях від створення прототипу до стандартизованого виробництва та, за словами дослідників, вже готовий до роботи. Колись подібне вважалося фантастикою, але сьогодні це стало реальністю, в якій ми живемо. За допомогою нього буде зроблено ще один крок до лікування людей із різними проблемами зі здоров'ям. Дана технологія називається тканиною нанотрансфекцією й працює на основі кремнієвого наночіпа з мікроскопічними голками. Поверх розташовується невеликий прямокутний контейнер, у якому зберігаються специфічні гени пацієнта й перепрограмовують функції потрібної тканини. Це відбувається тому, що випускається нешкідлива електрична іскра для доставляння певних генів за менше, ніж за секунду. Також подібна технологія дозволяє уникнути ускладнень із загоєнням тканин. 

 

Певні органи у нашому тілі можуть бути своєрідним біореактором. Завдяки зворотному зв'язку в реальному часі ми можемо вирощувати нові частини тіла і навіть трансплантувати їх туди, де вони потрібні. Один із найбільш слушних органів для цього – наша шкіра. У лабораторних дослідженнях пристрій успішно перетворив шкірну тканину на кровоносні судини, аби відновити сильно травмовану ногу. Ця технологія зараз використовується для перепрограмування тканин для різних видів лікування, таких як відновлення ушкоджень мозку, спричинених інсультом, або запобігання та усунення пошкоджень нервів, спричинених діабетом.

 

Дослідники сподіваються отримати дозвіл на використання наночіпу протягом 2022 року. Лише після цього можна буде використовувати його в клінічних досліджень на людях, включаючи пацієнтів у лікарнях, медичних центрах та відділеннях невідкладної допомоги. Коли технологію повністю протестують, процес виготовлення наночіпів займатиме п’ять-шість днів й не потребуватиме особливих умов.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео