+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Учасники "Асоціації добровільних пожежників України" врятували одеситці життя

Учасники "Асоціації добровільних пожежників України" врятували одеситці життя
397520 ПЕРЕГЛЯДІВ

В суботу 27 листопада в одному із будинків Одеси ледь не сталася трагедія. Жінка похилого віку була знайдена у своїй квартирі майже без пульсу. Допомогу надали хлопці з "Асоціації добровільних пожежників України".

Перша одеська команда цієї асоціації була створена що у 2020 році. Громадська організація сприяє поліпшенню ситуації з порятунком людей із небезпеки, а також попередженню цих випадків. В учасників одеського підрозділу є всі необхідні матеріали та обладнання, від спеціального автомобіля із комплектацією для порятунку людей та надання першої допомоги, і до інструментарію для виконання різноманітних робіт з цією метою. Варто зазначити, що учасникам є не пересічні люди, а колишні працівники пожежно-рятувальних розділів, хоча паралельно з ними також є і ті, хто добровільно вирішили піти в підрозділ заради благої справи.

Ситуація, в якій цього разу надали допомогу учасники "Асоціації добровільних пожежників України" була дійсно критичною. У одному з будинків Одеси на вулиці Базарна 66 потрібно було щось вирішувати із дверима, вирізати або ж демонтувати їх. Причиною цього стало те, що жінка, яка проживає у квартирі, не виходила на зв'язок уже кілька днів.

На місце події прибула поліція та учасники асоціації. За кілька хвилин двері було відчинено. Після чого у квартирі було виявлено жінку 1926 року народження у стані, що потребував екстреної допомоги. У неї майже не простежувався пульс. Квартирою поширювався стійкий різкий запах газу, а у потерпілої спостерігалися всі ознаки гострого отруєння.

Рятувальники швидко розпочали роботу. Паралельно з наданням домедичної допомоги було оперативно перекрито газ, а також відкрито всі вікна для провітрювання. Стан жінки вдалося стабілізувати. Без свідомості, але живу, її передали медикам для госпіталізації.

Волонтери асоціації нагадують, що важливо відстежувати справність роботи газового обладнання. Через зміни погодних умов люди намагаються зігріватися, вмикаючи газові плити, чим наражають себе на небезпеку.

Радує те, що цього разу допомога була надана вчасно та вдалося запобігти нещасному випадку.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео