+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Прокуратура довела безпідставність збільшення цін на електроенергію для комунальних установ на Київщині

Прокуратура довела безпідставність збільшення цін на електроенергію для комунальних установ на Київщині
332339 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарським судом Київської області задоволено позов Броварської окружної прокуратури про визнання недійсними додаткових угод до договору на закупівлю електричної енергії. Завдяки цьому з місцевого бюджету витрачатиметься менша сума при закупівлі енергоносіїв для потреб комунальних установ  м. Бровари.

Встановлено, що за результатами публічних закупівель у січні-лютому 2021 року між комунальними установами Броварської об’єднаної територіальної громади та приватними товариствами укладено договори про закупівлю електричної енергії. Постачальник ініціював внесення змін до укладених договорів, згідно із якими ціну на енергоносій збільшено на понад 15%.

Водночас зміни до договорів внесені на підставі документів, які фактично не містять жодного підтвердження коливання вартості електричної енергії та обґрунтувань зростання ціни.  Таким чином, додаткові угоди укладено із порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з відповідними позовами в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби до замовника та переможця торгів.

На даний час один з позовів судом задоволено в повному обсязі, інший -  перебуває на розгляді суду. Прокуратура Київщини продовжує захищати інтереси держави в бюджетній сфері.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео