+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Інформаційне агентство : ЮНІСЕФ: з початку війни в Ємені вбито або покалічено 10 тисяч дітей

Інформаційне агентство : ЮНІСЕФ: з початку війни в Ємені вбито або покалічено 10 тисяч дітей
261733 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Ємені склалася вкрай важка ситуація, і домогтися там мирних перетворень буде непросто. Всі проблеми єменців - від насильства, браку палива до стрибків цін на харчові продукти - так чи інакше пов'язані зі складними політичними розбіжностями та розколом влади.

Наразі подоланий ще один «ганебний рубіж», було заявлено в Дитячому фонді ООН, повідомляючи про те, що з 2015 року в результаті бойових дій в Ємені десять тисяч дітей загинули або отримали поранення - це приблизно по 4 дитини щодня.

«Мова йде, природно, про тих даних, які нам вдалося перевірити, - додав Джеймс Елдер, офіційний представник ЮНІСЕФ. - А скільки ще дітей загинули і отримали поранення, але не потрапили в цю статистику ».

Ситуація очима співробітника ЮНІСЕФ:

Він розповів про те, як він відвідав Ємен, в ході чого він об’їздив та відвідав багато районів цієї країни. Він зустрічався з учителями, лікарями, медсестрами, а також у нього була можливість зустрітись з дітьми. . «Я почув безліч історій про дітей, деякі з них надихають, але всі вони пов'язані зі стражданнями», - поділився представник ЮНІСЕФ.

За словами Елдера, наймасштабніша у світі криза викликана трагічним поєднанням чотирьох факторів: затяжний і жорстокий конфлікт, руйнування економіки, повна відсутність послуг населенню і катастрофічна нестача фінансування гуманітарних операцій Організації Об’єднаних Націй в Ємені.

Конфлікт в Ємені в цифрах:

Він навів кілька чисел, які відображають суть скрутного становища жителів Ємену. Наприклад, підтримки потребують вісімдесят відсотків усіх єменських дітей - близько 11 млн неповнолітніх. 400 тисяч з них вже страждають від гострого виснаження, викликаного недоїданням.

Близько двох млн дітей не ходять до школи, ще чотири млн ризикують опинитися в такому ж становищі. Дві третини вчителів - понад 170 тисяч представників професії - вже майже чотири роки не отримують регулярну зарплату. 1,7 млн  дітей вимушено покинули свої будинки, рятуючись від насильства, рівень якого в деяких районах Ємену знову почав рости.

15 млн єменців - половина з них діти - не мають доступу до чистої води та засобів санітарії. «Через не припинювані бойові дії і брак фінансування ЮНІСЕФ не має можливості допомогти всім цим дітям. Я не знаю, як ще донести до кожного цю правду: без посилення підтримки міжнародної спільноти загине ще більше дітей, але ж діти не несуть ніякої відповідальності за цей конфлікт », - підкреслив представник ЮНІСЕФ.

Допомога Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй

Він також повідомив, що Дитячий фонд ООН робить все від нього залежне, щоб цього не сталося. Зокрема, підтримує близько чотирьох тисяч медустанов і 130 центрів лікувального харчування, забезпечує 1,5 млн сімей грошовою допомогою, поставляє питну воду п'яти млн осіб, допомагає боротися з пандемією і охопити вакцинацією якомога більше число єменців.

Але і це далеко не повний перелік добрих справ: ЮНІСЕФ надає дітям психологічну підтримку, просвіщає в питаннях мінної небезпеки та підвищує професійну підготовку медиків. Тільки в цьому році 620 тисяч єменських дітей отримали допомогу у сфері освіти. «Не дивлячись на всі зусилля, гуманітарна ситуація в Ємені погіршується, а економіка - в критичному стані», - додав Елдер.

«Я познайомився в Ємені з педіатром, яка намагається повернути до життя виснажених від недоїдання дітей, - розповів він. - Щоб стати лікарем, ця жінка вчилася близько десяти років, ще вісім років вона працює. Так ось, в цьому році вона ще жодного разу не отримала зарплату. Вона робить свою роботу безплатно ».

 

ЮНІСЕФ просить донорів терміново виділити 235 млн доларів - на проведення гуманітарних операцій в Ємені до середини наступного року.

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео