+38 (044) 338-84-85
+38 (050) 659-94-74

+38 (096) 390-84-85
+38 (093) 929-34-44

Спеціалізована прокуратура відстояла в суді покарання групі осіб за нанесення тілесних ушкоджень поліцейським

Спеціалізована прокуратура відстояла в суді покарання групі осіб за нанесення тілесних ушкоджень поліцейським
324965 ПЕРЕГЛЯДІВ

    28.09.2021 ухвалою колегії суддів Чернігівського апеляційного суду залишено в силі вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області.

  Установлено, що 13.02.2021 двоє молодиків, один з яких є діючим військовослужбовцем однієї з військової частин ЗСУ, дислокованої  на Київщині, знаходячись у місті Прилуки та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинили напад на працівників патрульної поліції, заподіявши останнім легкі тілесні ушкодження.

   Солдата-контрактника зі спільником затримано відповідно вимог ст. 208 КПК України безпосередньо на місці злочину.

   Вироком суду першої інстанції обох зловмисників визнано винними та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік кожному.

   Враховуючи статус військовослужбовця, на підставі ст. 62 КК України солдату військової служби за контрактом призначене покарання замінено на тримання в дисциплінарному батальйоні на аналогічний період.

   Обвинувачений військовослужбовець своєї вини не визнав і подав до суду апеляцію з метою скасування вироку.

   Завдяки ретельно зібраній доказовій базі стороною обвинувачення -  Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері, Чернігівський апеляційний суд визнав висунуте військовослужбовцю обвинувачення за ч. 2 ст. 345 КК України доведеним повністю та апеляційну скаргу залишив без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

   Таким чином,  вирок суду набрав законної сили.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,апеляційний суд,вирок суду,залишено без змін,група осіб,легкі тілесні ушкодження,військовослужбовець

Послуги

© 2019 nativita

Мої відео